The Gumball Rally (1976)

gumball_rallyAquí us presento la meva pel·lícula favorita: The Gumball Rally (1976)

La dec haver vist, i no exagero, en serio… unes 15 vegades. Em se els diàlegs quasi de memòria…

No té res a veure amb la cutrada del Gumball 3000 que es celebra en l’actualitat (bé… de fet ja fa messos que no se’n sap res d’aquesta gent). L’actual format no és més que una colla d’arreplegats amb pasta i molt poc sentit comú, conduint els seus cotxes sense cap mena de respecte per ningú. Després passa el que passa… com a la última edició, quan dues persones van morir als Balcans després que un 996 Turbo s’emportés per endavant el Golf on anaven… i a sobre intentés donar-se a la fuga.

El Gumball Rally de 1976, per contra, és infinitament més senzill: de Nova York a Los Angeles en el menor temps possible. Els participants? Un Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider, un Shelby Cobra 427, un Porsche 911 SC, un Chevrolet Camaro Z28, un Mercedes-Benz 300 SL Roadster… Enlloc d’hotels de luxe, festes amb noies maques que ensenyen els pits i champagne… en aquesta peli tenim emboscades de la poli, velocitat, uns paisatges preciosos, uns cotxes impressionants (encara mullo els pantalons cada cop que sento el Daytona corrent per Park Avenue)… i moltíssima velocitat.

Continueu llegint després del salt per veure el trailer, un parell de videos… i el perquè heu de veure aquesta peli, si o si.

***

A Espanya aquesta peli es va estrenar sota el nom de “Locos al Volante”, amb aquesta falera tan nostra que tenim de traduir títols totalment vàlids en anglés, per tonteries en castellà, que més que res semblem pelis del destape amb en Pajares i l’Esteso de protagonistes.

D’actors coneguts bàsicament tenim en Raul Julia (La Familia Adams) i poc més… però és que els actors aquí són el de menys. És una peli de les que es feien abans: sense efectes especials, amb el so natural dels motors, i un guió sota mínims que el que feia era donar importància a qui realment la tenia: els cotxes; i en especial el Ferrari i el Cobra.

Aquí teniu el trailer:

“La primera norma del conductor italiano es… lo que viene detrás: no importa!”

.- Franco (Raul Julia)

La música és genial, molt dels anys 70s… el personatge de Franco amb el Daytona, com a ex-campió de Formula 1 amb Ferrari és sensacional, i hi han un parell d’escenes memorables: l’escena del riu n’és una, a Los Angeles:

I la de la sortida a Manhatan, a les 6 del matí, amb la ciutat de Nova York deserta, i els cotxes retronant entre els edificis:

Si hi teniu la oportunitat de veure-la no us la perdeu… és una peli memorable.

Enllaç a la nota de IMDB sobre The Gumball Rally (1976)

Posats a pensar com seria aquesta peli si es rodés en l’actualitat… probablement hi haurien de sortir, per força impossades pels productors (que probablement no tindrien ni idea de cotxes), les següents cosesetes: en Vin Diesel, un Supra, latinos, música Hip Hop… i hi haurien uns una salts i uns chuts de nitrous que ni chu-fas-chu-furius

Exactament el contrari del que és la peli The Gumball Rally.

Jo personalment veig un Ferrari F355 Spider enlloc del Daytona; un Dodge Viper SRT/10 enlloc del Cobra; un Ford Shelby Mustang GT500 enlloc del Chevy Camaro Z28; un Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition enlloc del 300 SL Gullwing; un Porsche 997 Turbo enlloc del 911 SC; un DB9 Volante enlloc del E-Type que ni tan sols surt del garatge… o un Chevrolet Corvette C6 Z06 enlloc del C4 StingRay Cabrio que té un accident només començar la cursa. O ja posats… per què possar cotxes nous quan els que hi han ja són de per si es-pec-ta-cu-lars?

Per somiar que no quedi. Que amb la falta d’imaginació que hi ha últimament a Hollywood… no m’extranyaria que la tinguessim a les pantalles en menys de 2 anys…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s