El Panamera de la Pan-Am era.

911_lang051236003037

Avui us volia parlar d’un Interessantíssim article que vaig trobar l’altre dia a la revista ClassicCars Magazine on parlen d’un cotxe únic i pràcticament desconegut: es tracta d’un Porsche 911 S de 1967 que va ser redissenyat, allargat i preparat per acomodar 4 persones. El Panamera de la Pan-Am era.

És obvi que la idea del Porsche Panamera no els hi ha vingut de nou als enginyers del fabricant alemany. Tinc entés que tampoc és el resultat d’una nit de borratxera, tot i que segons l’angle ho pugui arribar a semblar. La idea d’un Porsche polivalent sempre ha estat rondant per la fàbrica de Zuffenhausen, molt abans fins i tot de que el Cayenne acabés convertint-se en una realitat.

911_lang031236003018

Demanda hi havia, sobretot als Estats Units, i no eren pocs els importadors i especialistes en el fabricant alemany interessants en un 911 amb el que poder portar a tota la familia de vacances. No hem d’oblidar que el mercat nordamericà sempre ha estat vital per les diferents marques del vell continent, una mica com el que passa actualment amb l’Orient Mitjà, la Xina i Rúsia. En aquest sentit, aquesta influència dels importadors sovint s’ha traduït en models que sense la insistència d’aquests mai haguessin estat una realitat. Parlo del Ferrari 250 GT California Spider, del Mercedes-Benz 300 SL, etc.

William Dick era l’importador i distribuidor de Porsche per Texas. En més d’una ocasió va suggerir la possibilitat de crear un Porsche 911 de quatre portes, molt més polivalent en el dia a dia que la variant coupé. Cansat de pressionar a Porsche perquè fes una versió aberlinada del 911 i no rebre mai resposta per part dels alemanys, Dick va decidir tirar pel dret i fer-se-la ell mateix.

911_lang041236003029

 

El cotxe està basat en el 911 S de 1967, però amb la batalla allargada en 54 centímetres. La idea es va presentar a Chuck Pelly, qui va encarregar-se de dissenyar el projecte, mentre que per la fabricació es va recórrer a l’especialista californià Troutman-Barnes de Los Angeles. El resultat, a tenor del que es pot veure a les imatges, podria haver estat molt pitjor. Les portes del darrere, d’obertura suïcida, no eren més que dues portes davanteres d’un altre 911 posades del revés. La comoditat a les places posteriors també estava garantida amb dos seients idèntics als de les places davanteres.

El cotxe era un regal de Williams Dick per la seva dona, qui en cap moment va saber apreciar els esforços del seu marit per aconseguir un esportiu familiar. Coses que passen.

911_lang011236002998

Trobareu més fotos aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s