Truth in 24 – un documental sensacional!

truth-in-24Ahir, per fi, vaig poder veure el documental que Audi ha fet sobre el R10 TDI, anomenat Truth in 24. Ja vaig parlar una mica sobre aquest projecte farà unes setmanes. El documental es va emetre el passat divendres pel canal ESPN americà, just un dia abans del debut del substitut de l’R10, l’R15, a les 12 Hores de Sebring. Bàsicament es tracta d’un resum, de dues hores de duració, de l’edició 2008 de les 24 Hores de Le Mans. Però vista des del punt de vista de l’equip oficial Audi. No es parla només de la cursa en sí, que va ser espectacular (una de les victòries més èpiques que recordo) sino de tot el procés de preparació de cara a aquesta cursa, i no només des del punt de vista dels pilots, sino també de mecànics i enginyers.

En una paraula: IMPRESCINDIBLE.

I no exagero. Alguns diran que no és més que un promo-reportatge d’Audi, per Audi… però clar, basant-se en aquest equip, que volen? Que esperaven? Hi ha entrevistes amb pilots, dissenyadors i enginyers; fan un repàs a la temporada 2008 de les ELMS i Sebring, com a preparació per Le Mans; parlen també de les mancances del R10 en comparació al nou rival: el Peugeot 908 HDi… i de com aquest era 3 segons per volta més ràpid… que es diu fàcil. És aquest últim punt, precissament, el que va fer de la edició 2008 de Le Mans una de les més emocionants que recordo: amb un Kristensen espectacular demostrant perquè ha guanyat en 8 ocasions, corrent sota la pluja i de nit a un ritme imprssionant, 7 segons més ràpid que els Peugeots… i amb els Audis sense cometre ni una mínima errada – aprofitant la única avantatge que tenien respecte els Peugeots: la fiabilitat, la velocitat sobre moll, i un equip compenetradissim.

truthin24

El que més em va agradar és que s’incideix molt en l’enginyer de pista del cotxe guanyador, conduit per Tom Kristensen (Mr. Le Mans, amb 8 victòries al circuit francés), Alan McNish i Rinaldo Capello. És un punt de vista interessantíssim, ja que dels pilots n’hem vist infinitat de videos i reportatges… però veure el minut-a-minut de l’enginyer de pista no és una cosa que es vegi tan habitualment.

Si teniu la oportunitat de veure’l no us el perdeu, en serio. A iTunes us el podeu descarregar de franc.

Aquí teniu el trailer:

Enllaç a la pàgina oficial: Truth in 24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s