El Mazda MX-5 ideal?

miata-2Des de fa algunes setmanes tinc una mena d’obsessió-compulsiva amb el Mazda MX-5 (o Miata). El de la primera generació, finals dels 80s, principis dels 90s, és clar. No és el primer cop que em passa però. Farà uns messos era l’Audi RS2… després va ser l’Audi B5 S4 Avant… i molt abans cotxes com el E36 M3 Cabrio o el Lotus Elise S1. Els comences a veure per tot arreu, comences a buscar fotos a Google Images, i videos a YouTube… i així et passes hores i hores.

Doncs com he dit… aquests dies li ha tocat el torn al Miata. I ahir, buscant buscant quasi per casualitat… vaig trobar aquest, d’un paio americà que es diu Chris Lee, que no està gens malament. Si em pregunteu com seria el meu Miata ideal (aquesta pregunta me l’he fet ja una infinitat de vegades)… doncs hauria de tenir el següent:

  • Llantes Miniline (o estil Minilite) en 14″… no gaire grans, però tampoc les 13″ de serie. Algo així com les que tinc al GT Turbo. Això si… amples tot el que es pugui… i més, jeje.
  • Aletes rematxades, com el Porsche 993 GT. M’encanten.
  • Suspensió.
  • Barres al darrera, per si volca. No oblidem que és un cabrio…
  • Bàcquets i arnessos.
  • Escape… preferiblement cap al mig, com els Minis antics i d’altres clàssics.
  • I del motor? Res extraordinari. Sobre el de sèrie… doncs una admissió guapa, de papillon (o com es digui, que jo de mecànica se ho just) però partint del bloc 1.6 del motor de 115 cv de serie.
  • Frens amb cap i peus.

I amb aquestes idees… quina va ser la meva sorpresa al veure aquest Miata d’en Chris Lee… pràcticament igual al que tenia en ment!

miata-4Ara bé… llegint llegint… pot ser que aquest nanu ha anat una mica massa juny (d’aquí que possi l’ideal del títol en interrogant).

Si el Miata és famós per alguna cosa, és per la seva agilitat… i clar, quan un canvia uns neumàtics 175/65R13 per uns 225/45R16… doncs clar, algo es perd en el procés. Al motor li ha afegit un turbo, tot i mantenir la pressió en uns barems força raonables, a fi i efecte de conservar el motor original… però tot i així, ja ha rebentat dos canvis. I això que el motor només dona 250 cv (un més, un menys)!

El que he dit… molt maco i tal… però pot ser jo no aniria tan lluny. Per exemple, les aletes les va haver d’anar a buscar al Japó perquè són les mateixes que feien servir a una Copa Eunos Roadster i van bus-ca-dís-si-mes! Jo amb uns aletinc normalets ja hi tirava!

Bé… dit tot això, vaig a donar un cop d’ull a AutoScout24 a veure que trobo…….. 🙂

Font: TripleZoon – Feature Car: Chris Lee’s 1995 Miata R

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s