La col·lecció de Bernie Ecclestone

2009-04-28_1600Els afortunats que van poder seguir el passat Gran Premi de Bahrain de Formula 1 (bé, tenint en compte la calor que va fer no se si anomenar-los afortunats o no) van tenir la sort de poder disfrutar amb una exposició que comptava amb els cotxes de Gran Premi propietat de Bernie Ecclestone. Obviament, si una escuderia dominava sobre la resta, aquesta era Brabham, i és que Ecclestone va ser el director de l’equip Brabham de 1972, quan va comprar l’equip, fins el 1987. Un dels cotxes més espectaculars és sense cap mena de dubte el Brabham BT46B de 1978, dissenyat per Gordon Murray, i també conegut amb el sobrenom de “cotxe-ventilador” pel gegant ventilador que muntava a la part del darrera i que generava unes quantitats descomunals de downforce. El cotxe va debutar a Suècia, aconseguint Niki Lauda la victòria. La FIA, però, va prohibir el cotxe la cursa següent, pel que el BT46B segueix ostentant el rècord de 100% de victòries en Formula 1 (una de una).

Altres cotxes destacats són el Auto-Union Type-C o el Lancia-Ferrari D50. El video només dura uns 45 segons, res de l’altre món… però com a mínim ens podem fer una idea de la col·lecció de “joguines” que té el paio que més fa i desfa a l’actual Formula 1.

Trobat a Racing Pasion.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s