24 Hours of Lemons

Actualment el català de velocitat a circuits passa per un dels pitjors moments que es recorden: graelles amb poc més de mitja dotzena de cotxes, un nivell força discret dels inscrits… La Copa V-Line, que es disputa amb Volkswagen Golf Mk2 GTI, semblava a priori una bona molt bona idea, una mica la salvació que necessitaven els circuits catalans… però després d’un primer any força positiu en tots els sentits, la realitat (i la tan citada crisis) han tornat a deixar-se notar.

I és que si al 2000€ que et pot costar el cotxe li sumem el kit, el Hans de 900€ (que això es mereixeria ja de per si un altre article), la roba ignífuga… sumant sumant la factura acaba pujant bastant. I el que en principi semblava un campionat de baix costs, tot i seguir sent lowcost en relació a les altres categories del català, no deixa de ser un problema per els joves i no tan joves que volen còrrer als circuits catalans.

***

Als Estats Units han trobat una fórmula que no està gens malament en aquests temps de crisi: les 24 Hores de Lemons!

2009-05-24_2109

El reglament és ben senzill: 500 dòlars. Això és el que ha de costar el cotxe, incloent-hi el preu de compra, arreglar-lo, i les millores. Queden fora d’aquests $500 l’equipament de seguretat, les barres… i aquestes coses. El reglament no té desperdici… La inscripció són $500 per cotxe, més $100 per pilot i $75 per cada mecànic. El cotxe que completi més voltes és el Winner on Distance, o guanyador en distància, i rep $1500…. habitualment en monedes de cèntim 😛 El Winner on Index of Effluency, un barem que recull coses tan dispars com la edat del cotxe, o l’exit inesperat en vista de la imatge del vehicle – s’enporta $1000. I el cotxe premiat per la resta de pilots finalment s’endú un últim premi de 500€.

Ja d’entrada tenim que es donen més premis que els que es donen a qualsevol categoria del català… bé, clar… que al català no es donen premis (i a vegades ni copes!) ara que ho penso.

12-lemons-reno-friday25-lemons-reno-friday

El punt 1.6 del reglament és bastant interessant: el teu cotxe pot ser destruit, convertit en xatarra, en qualsevol moment. És el que s’anomena el People’s Curse, o el cotxe que més odien els participants, ja sigui pel mal comportament a pista o pel que sigui.

A la pràctica… i només en vista de les fotos, m’atreviria a dir que aquest campionat està sent tot un èxit als Estats Units, en especial amb el suport de webs tan populars com Jalopnik. Només cal donar un cop d’ull a aquesta galeria de l’última cursa, a Autoblog.

80-lemons-reno-friday46-lemons-reno-friday

***

La pregunta és… funcionaria això a Catalunya? La resposta em temo que és un NO rotund. Primer perquè la gent ja es posaria les mans al cap per la poca serietat en si de la proposta, cosa de la que discrepo totalment: a mi personalment em sembla que la gent s’ho passa prou bé, que al cap i a la fi és el que importa! Després està el tema dels calers i les reglamentacions estúpides. El tema dels quartos és important: com pot ser que en aquest campionat es donguin premis i al català no? M’imagino que deu estar en els costos elevadississims que implica el lloguer del circuit, més les ambulancies, les carissimes assegurances…i clar, si al que s’obté de les inscripcions hi comencen a restar tot ho altre, no queda ni per Sugus.

I pel que fa a les reglamentacions… és ben fàcil: limitant el valor de tots els cotxes en $500 fa que ningú tingui temptacions de fer trampes. En un campionat de rallycross local a Finlàndia feien una cosa que jo personalment la trobo acertadíssima: quan acabava la cursa, qualsevol pilot podia comprar qualsevol altre cotxe de qualsevol altre participant per una quantitat pre-fixada, és a dir, que el primer classificat, si s’hi havia gastat més del compte en la preparació del cotxe, corria el risc que vingués un paio del darrera i li comprés el cotxe, sense cap dret a negar-se. Imagineu això a la Copa V-Line, on se suposa que tots els Volkswagen Golf GTI Mk2 són iguals, imagineu que qualsevol persona pogués comprar qualsevol altre cotxe per… posem 3,000€. Segur que la gent s’hi mataria molt menys a instal·lar millores de dubtosa legalitat als Golf’s! 🙂

Enllaç oficial: 24 Hours of Lemons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s