Autocar TV: Nissan GT-R vs. Ford Focus RS

De tots és sabut que el Nissan GT-R és un dels cotxes més ràpids i efectius del moment, més quan en aquest modest blog no paro de parlar d’ell 😛 És un cotxe pensat i dissenyat per poder rodar al ‘Ring en 7:29. Però aquesta mateixa obsessió pel circuit alemany (i per batre sistemàticament els temps dels Porsches) ha fet que els enginyers s’oblidin una mica del món real, les carreters per on el GT-R es mourà amb més freqüència – i és que si ens posem a pensar: la Collada de Tosses o el Coll del Buc, poc tenen a veure amb el Nordschleife.

NissanGTR_FocusRS

I això és precissament el que ha volgut demostrar la revista Autocar a la seva web, comparant-lo amb el que segons ells és el cotxe que dona més satisfacció del moment: el nou Ford Focus RS. El test, com és lògic, està fet a carreteres angleses, però vist el panorama, un es dona compte que no són gaire diferents al que ens podem trobar a terres catalanes.

En un ferm tan irregular, el GT-R té molts problemes per utilitzar els 485 cavalls que dona el seu motor V6 Bi-Turbo, amb un control de tracció que es dispara cada tres per quatre cada cop que s’obre gas a fondu. És a dir que un dels pocs avantatges amb els que comptava el GT-R per batre el RS, la potència (el Nissan té 180 cavalls més que el Ford), no serveix pràcticament per res al món real.

El Focus RS per contra ha dut a terme quasi la totalitat del seu desenvolupament precissament en aquestes carreteres, i clar, això és deixa notar des del primer moment. Tot i tenir 300 cv, que són uns quants menys que el Nissan, el cotxe en té més que suficient per moures al mateix ritme que el Nissan, però – segons el presentador – aquest últim transmet molta més confiança al conductor/pilot del que ho fa el GT-R.

Aixì que una conclusió és clara: a la vida real les xifres de potència són sempre relatives, i al cap i a la fi el cotxe més divertit no és sempre el més ràpid… sino el que dona millors sensacions al volant 🙂

Trobat a Autofields.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s