RAUH-Welt Porsche

Normalment sempre que veig una foto que m’agrada la envio a la carpeta “per ordenar”. Com el seu nom indica, són fotos que en el moment de guardar-les em fa mandra terrible col·locar-les a la corresponent carpeta, deixant-ho sempre per un altre dia. L’altre dia va ser precissament un d’aquests… i el que sempre m’acaba passant és que hi ha fotos que no se com classificar. La foto en qüestió és aquesta:

IMG_9102

Les llums indiquen clarament que és un 911 de la sèrie 930. Però l’aleró definitivament no concorda gens amb la resta del cotxe. 930 GT2? Nope. 930 RSR? Nope. 993 GT2 Look-930? Nope. Total, que vaig acabar enviant aquesta foto a la carpeta “Porsche, altres”.

L’altre dia mirant cosetes per l’interwebz, vaig anar a parar a una nota de SpeedHunters on sortien dos Porsches amb una estètica força similar a la d’aquest Porsche inclassificable del que us he parlat al principi. En primer terme apareixia un 993 amb estètica GT (l’aleró gran, amb les entrades d’aire integrades). Al darrera tenia un cotxe molt semblant al que havia vist no feia gaire. I clar, una cosa porta a l’altre… i aquesta altre ens porta al japó, a un preparador especialitzat en Porsches de nom RAUH-Welt. Bingo!

IMG_4032

L’home al darrera de tot això és un xicot una mica força tímid que respón al nom de Nakai-san. Amb una estètica molt, molt, molt personal, la seva premisa bàsica és fer esportius radicals preparats per circuit, però alhora també aptes per circular pel carrer. Tot i que els motors no els treballa ell personalment (ell es dedica a l’estètica i als reglatges principalment) quasi tots els cotxes amb els que treballa tenen motors atmosfèrics, tot i que de tan en quan pel seu taller apareix algún que altre Turbo amb… errrr… més de 700 cavalls. Si senyor. Estem parlant de material serio aquí.

IMG_3976

Jo em confesso aquí mateix: estic enamorat. E-na-mo-rat. Aquesta combinació de Porsche 930 amb elements de 993 GT2 Evo és senzillament espectacular, miri com es miri. Hi ha gent que pot ser pensi que són massa radicals, que són massa extrems. Pse…

Aquesta és la gent que va per la vida amb Porsche Cayman S o conduint BMW 335i. Amb un interior ben insonoritzat i les llantes més grans que hi haguèssin al catàleg. I probablement amb un equip de música Bang & Olufsen al saló de casa seva. Losers!

Per la resta d’aficionats a les 4 rodes, no em negareu que aquests cotxes exclamen “velocitat” per les 4 cantonades.

IMG_9109

Precissament aquest Porsche negre mate amb l’Stella Artois a les taloneres (per ser la seva cervessa favorita) és el cotxe personal de Nakai-san. El cotxe és un Porsche 930 de 1985. O més aviat podriem dir que va començar la seva vida com un 930 “normal” de 1985. 12 anys de feina després, podriem dir sense gaire risc a equivocar-nos, que estem davant d’un dels Porsches més especials i únics que poden trobar arreu del món.

Esta clar només donant un cop d’ull a la estètica que aquest cotxe està fet per anar per circuit. Si, cert. Però també es pot fer servir per anar a comprar el pa, o a prendre una tassa de ramen al restaurant de la cantonada. La idea original, així com les primeres preparacions, anaven destinades més aviat a ho segon, a l’ús per carretera (i els populars touges!!) però a mesura que Nakai-san es va interessar més i més pels circuits (en especial Tsukuba, que pel que es veu està a cop de pedra del seu taller), les seves preparacions així ho van reflexar.

IMG_0723

Tot i que el cotxe és molt vistós amb totes aquestes aletes, paracops i alerons de tamanys descomunals, tots aquests components es poden treure sense cap mena de dificultat per poder treballar amb els reglatges d’una forma ràpida i senzilla. Per cert, que portes, aletas i fins i tot el sostre estan fets de fibra de carbono. Amb això, queda clar que el primer objectiu que es busca en aquestes preparacions RWB és la reducció de pes… i Déu n’hi do si ho ha aconseguit: el pes d’aquest 930 s’ha vist reduït en 400 kilos respecte del original, deixant la bàscula en 980 kilos. Només.

El motor és un boxer de 3.8 litres, i tot i que podria donar la impressió que el cotxe en qüestio deu rondar els 600 cavalls, en vista de la agressiva estètica… en realitat “només” en té 360 – això si… a 8,500 rpm… i refrigerats per aire. I poso “només” entre cometes perque si recordem que el cotxe es queda en uns escasos 980 kilos… llavors la xifra de 360 cavalls ja no resulta tan… justa.

IMG_9046

Realment no es pot negar que tots aquests 930 i 964 no deixen a ningú indiferent. A mi personalment m’encanten, els trobo molt molt agressius, però amb una agressivitat que res té a veure amb el tunning – probablement perquè estan basats (o em recorden moltíssim) a un dels meus cotxes de curses favorits: el Porsche 993 GT2 Evo… l’últim Porsche de competició amb motor refrigerat per aire.

Si voleu més informació, a SpeedHunters hi trobareu tot-el-que-volgueu. Pot ser voleu saber més sobre aquests misteriós personatge que és en Nakai-san? Doncs cliqueu aquí. Pot ser voleu saber més sobre el 930 “Stella Artois” RWB de Nakai-san? No problemo: aquí en trobareu més informació. Pot ser voleu saber més sobre algun altre de les seves creacions? Doncs aquí està el “Penthouse” RWB. Que voleu veure més màquines? Doncs aquí hi ha un parell de clients amb els seus Porsches. Que voleu més fotos? Doncs unes tandes a Tsukuba

Enllaç oficial: RAUH-Welt Porsche.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s