Honda F1: tres històrics rodant al Japó

L’any passat Honda va deixar de forma oficial el Mundial de Formula 1. Va ser la culminació de molts, i molts anys competint a la categoria reina: el 1962 van debutar a Formula 1 de la ma de l’enginyer Yoshio Nakamura, i tot i que no sempre com a equip propi, el nom d’Honda sempre ha estat lligat a grans noms com Lotus, Williams o McLaren.

Aquests tres videos que van a continuació els vaig trobar l’altre dia a TheAutoUnion… i són una joia. En ells, tot i que no és precissament una gravació molt professional que diguem, podem veure 3 dels Honda F1 que van fer història: un Honda RA273, un Lotus-Honda 100T amb motor turbo, i el McLaren-Honda MP4/6 que portà Ayrton Senna.

***

2009-06-10_1128El primer, el més antic, és l’Honda RA273. El 1962 es va fundar l’equip de Formula 1 després que Soichiro Honda veies en aquesta una bona eina per publicitar els seus cotxes (recordeu que Honda originàriament era una marca de motos). El primer cotxe va ser el RA271, que aconseguí la primera victòria al Gran Premi de Mèxic de 1965 de la ma de Richie Ginther. El canvi a la F1 amb motor 3 litres, però, no va sentar gaire bé a l’equip Honda, i tot i que el seu motor V12 era el més potent de la graella, el pes excessiu d’aquest el feia molt poc competitiu, fins i tot amb un pilot com John Surtees al volant. Fins l’arribada de RA300 el cotxe no aconseguiria tornar a guanyar.

El soroll d’aquest V12 és el millor dels 3, ja us aviso…

***

Lotus_100T_Honda_CollectionEl Lotus-Honda 100T, amb els característics colors de Camel, es va fer servir durant la temporada 1988. Era el primer any després de la marxa d’Ayrton Senna a l’equip McLaren, i tot i que el seu substitut era en Nelson Piquet, tot un triple-campió del món, el 100T no va deixar de ser un equip més aquella temporada, on els resultats més destacats van ser 3 pòdiums. El cotxe portava un motor turbo V6 de 1.5 litres (sembla mentida com podien donar aquests cavalls cubicant tan poc!!), i comptava amb suspensió activa, que alguns equips ja van començar a utilitzar la tenporada anterior. Amb la prohibició dels motors turbos per la temporada 1989, el xasís va quedar obsolet la temporada següent.

***

2009-06-10_1138Finalment, tenim el McLaren-Honda MP4/6 que a portar Ayrton Senna durant la temporada 1991. Sens dubte, és un dels cotxes més icònics de la Formula 1. Comptava amb un motor V12 que substituïa el V10 de la temporada anterior, però durant els tests de pre-temporada, Gerhard Berger ja quedar una mica decepcionat pel rendiment del motor. Tot i aixó, i gràcies en part a les fallades mecàniques del Williams-Renault de Nigel Mansell, McLaren i Senna van dominar la primera part de la temporada amb 4 victòries, incloent Brazil i Monte-Carlo. Un cop solventats els problemes, Williams va dominar a plaer la meitat de la temporada. Davant la pressió, Senna va demanar un últim esforç als enginyers de Honda per millorar el motor, i després d’unes millores en la refrigeració i els pontons laterals, al final es van endur el que seria el quart títol consecutiu de constructors, i el tercer de pilots (i últim) per Ayrton Senna.

Font: Wikipedia (Lotus-Honda 100T), Wikipedia (McLaren-Honda MP4/6), TheAutoUnion.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s