La curiosa història del Bugatti Type-13 Brescia “enfonsat”

Curiosíssima la història d’aquest Bugatti Type-13 Brescia que ha estat rescatat del fons del llac Maggiore, a la frontera entre Suïssa i Itàlia, on ha estat summergit des del 1925. De fet no és el primer Bugatti que es “rescata” de l’oblit en els darrers messos: el Gener passat es va trobar un Type-57S Atalante que portava tancat sota clau des de 1960. Però en aquest cas la història és una mica diferent.

bug_submersed

El Type-13 va ser a efectes pràctics, el primer cotxe que va fabricar Ettore Bugatti amb relatiu èxit. Desgraciadament, la Primera Guerra Mundial va esclatar i amb ella es va haver de parar la producció, però el 1921 la maquinària es va tornar a possar en marxa. Es va redissenyar el motor, incloent una culata de 4 vàlvules per cilindres que en l’època era tota una revolució. Bugatti va decidir presentar-se al Grand Prix de Brescia amb el Type-13… finalitzant aquesta amb un domini aclaparador: 1-2-3-4. Per celebrar l’aconteixement, es va decidir possar el nom de Brescia al Type-13, i començar la comercialització de cotxes pel públic en general.

b1_13

El 1925, un concessionari suís va encarregar 3 unitats, però mentre les dues primeres van ser pagades trincu-trincu, el propietari de la tercera no va poder fer front als pagaments, motiu pel qual el cotxe va ser abandonat a la frontera, i llençat (??) al llac Maggiore… on es va anar enfonsant enfonsant, fins que el 1960 va ser descobert per uns submarinistes.

I no ha estat “reflotat” fins fa poc, després de passar-se 8 dècades sota l’aigua. M’imagino que l’òxid en aquest cotxe ja deu passar de ser merament anecdòtic! Ara el cotxe serà sotmés a un extensiu procés de restauració (més aviat reconstrucció diria jo) per passar a ser subastat posteriorment. Els diners obtinguts (que m’imagino que no seran pocs) es destinaran a una fundació que lluita contra la violència juvenil.

Trobat a Autoblog.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: