Els Fords es desinflen a la Pikes Peak

El passat cap de setmana es va disputar la famosíssima pujada a Pikes Peak. D’entre els cotxes inscrits hi destacaven bàsicament tres: el Suzuki SX4 Pikes Peak Special del favorit “Monster” Tajima, els Ford Fiesta de l’equip suec Olsberg, amb Markus Grönholm al volant, i un Ford RS200 amb 1150 cavalls de potència.

IMG_6494

A l’hora de la veritat… caqueta generalitzada pels Ford. Andreas Eriksson amb el segon Fiesta no va arribar a participar ni a la fase final. I en Grönholm va fer els últims 5 kilòmetres amb el turbo trencat… però al segon parcial ja anava 30 segons darrera del Suzuki. Això per no parlar del RS200… acabant a quasi 2 minuts del japonés – tot i els 1150 cv dels que tant es vanagloriava a la tarja de presentació.

IMG_5209

Així doncs el guanyador va ser el japonés Tajima amb el SX4 Pikes Peak Special, tot i que no va poder batre el seu propi rècord (i de pas la barrera dels 10 minuts!) marcant un crono final de 10:15… 14 segons més lent que el seu millor registre aconseguir l’any passat.

Jo personalment tenia la patita esperança de que els “europeus” tornessin a passar la ma per la cara als americans com ja van fer a finals dels anys 80 quan els Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak, i el Peugeot 405 T16 van batre rècords a la prova americana. Sembla, però, que batre un cotxe fet a mida per aquesta prova és més difícil del que es pensaven. I és que el Suzuki, amb un motor V6 de 2.7 litres i 873 cavalls, i unes especificacions configurades expressament per brillar a la Pikes Peak… era molt difícil de batre.

IMG_6759

Aprofito per possar el video de la presentació que Ford va fer del Fiesta a un concessionar proper a la prova…

Info, fotos i videos trobats a Autoblog | SpeedHunters | RacingPasión

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s