Hachi Roku

Dissabte passat vaig tornar del Japó… i de tots els cotxes que vam veure (i dels que no vam veure també) n’hi ha un que destaca per sobre dels demés. Però nem per parts. En aquest viatge, per matar el temps, vam començar a veure videos de la sèrie manga Initial D. En ella, el protagonista és un nanu jove que reparteix tofu en un cotxe una mica particular. En Takumi Fujiwara (així es diu) no està gaire pel tema dels cotxes… però condueix com un crack, amb unes habilitats volantístiques acullunants. Una serie molt recomanable.

DSC00386

Doncs bé… el cotxe en qüestió és el Toyota Corolla AE86 Sprinter Trueno, un cotxe que actualment ja té uns anyets, però que la serie Initial D ha tornat a possar en primer pla. Amb un motor 4 cilindres d’1.6 litres i “només” 130 cavallets, motor davanter i tracció al darrera… podriem dir que és la versió japonesa dels BMWs E30. Lleuger i àgil. I sobretot simple.

Això de Hachi Roku significa en japonés “vuitanta-sis”. És el nom del model… com si al BMW E30 M3 li diguessim dreizig. També se’l coneix pel pseudònim de “Panda”, cosa que resulta obvia si ens fixem en el AE86 de les fotos. 🙂

DSC00422

Doncs bé. Casualitats de la vida… ha estat tornar del Japó que la web Speed Hunters ha fet una mena d’especial sobre aquest cotxe. Un bon porró de fotos per no avorrir-se… d’un cotxe que fora dels que han vingut importats del Japó via Regne Unit, és bastant desconegut a Europa.

Trobareu més en aquests enllaços a Speed Hunters:

Panda AE86 | Stage Five AE86 | Hachirokus en circuit | AE86 Global Massive Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Newera Imports AE86 Levin | AE86 Daikoku Meeting Part 1 | Part 2

Cal dir que hi havia la versió coupe i la versió hatchback… i que el que té els fars retràctils és l’Sprinter Trueno i el que té els fars fixos és el Levin. Era simplement una petita aclaració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s