Le Mans, d’Steve McQueen

2009-08-31_1956Aquí va la recomenació cinematogràfica de la setmana: Le Mans.

Imagineu juntar en una pel·lícula l’actor més cool del moment, la cursa més impressionant que es pot trobar – Le Mans, i possiblement dos dels sports més bonics que s’han fet mai – el Porsche 917K i Ferrari 512 S. Doncs aixó és “Le Mans“.

Es va rodar l’any 1971, i va comptar amb Steve McQueen com a protagonista. Però el que fa especial aquesta pel·lícula no és hi aparegués aquest actor o aquest altre… sino que la cursa es va rodar durant la edició de 1970 de la cursa francesa, amb imatges reals i cotxes reals.

Per a tal fi, Steve McQueen es va prendre molt en serio la preparació del seu paper. Tan en serio ho va fer, que va prendre part a les 12 hores de Sebring amb un Porsche 908/2 per fer kilòmetres al volant d’un sport-prototip. Aquesta mateixa unitat es va fer servir com a cotxe-càmara durant la cursa Le Mans de 1970. McQueen interpreta el pilot americà Michael Delaney, qui corre amb un espectacular Porsche 917K de l’equip Gulf-Wyer. El seu rival a la pista és l’alemany Stahler, qui condueix un Ferrari 512 S. La resta de la peli serà millor que la veieu vosaltres mateixos.

La intro és una obra d’art:

El que si direm (per evitar atacs de cor) és que tots els accidents que hi apareixen són reals com la vida mateixa, tot i que els cotxes “siniestrats” no són el que sembla: per no trinxar autèntics Ferrari o Porsche – algo que hagués fet apujar el pressupost uns quants milers de dòlars – es van fer servir xasís Lola T70 (força mes barats) “disfressats”.

Le Mans Movie 4

Per desgràcia, pel·lícules com aquesta ja no s’en fan. Farà un parell d’anys vaig veure una francesa de la que el nom, per sort, ja no recordo. Aquesta cursa també es va rodar durant una edició “real” de les 24 hores de Le Mans, vora l’any 2005, però a diferència de la d’en McQueen… en aquesta francesa podem veure perles com un paio fent una volta al circuit, de nit, amb un Zonda, i amb els ulls tapats per un mocador; o un pitstop a una benzinera de l’autopista… perquè el camió s’havia quedat embarrancat i no arrivaven a temps per prendre la sortida. Això per no parlar dels Fast & Furious, on els efectes especials i els stuntmen estan a la ordre del dia.

Posats a somiar, si poguèssim rodar en l’actualitat una peli com Le Mans… jo hi posaria a Brad Pitt al paper d’en McQueen, i triaria els Audi R15 TDI com a cotxe “bons”. El Peugeot 908 HDi, amb el look sinistre que li dona el color negre, funcionaria a la perfecció com a cotxe dels “dolents”. Molt em temo, de totes formes, que degut al poquíssim interés que desperaria… aquesta peli no deixarà de ser un somni pels aficionats al motor. En fi, que és una peli que tot i no tenir gaire èxit en el seu moment, és tot un mite per a la gent a qui li tira això del motor. Molt recomanable.

A YouTube hi podeu veure la peli sensera: Steve McQueen’s Le Mans, Part 1 of 12 (la resta la busqueu vosaltres) 😛

Info trobada a Wikipedia | IMDB

Per cert. El Porsche 917K Gulf-Wyer que condueix McQueen, dorsal número 20, forma part de la col·lecció de l’humorista Jerry Seinfeld en l’actualitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s