Sinsheim Auto & Technik Museum

Aprofitant el viatge a Alemania que vaig fer amb motiu del Saló de Frankfurt… un dia em vaig dedicar quasi exclusivament a veure museus. Clar que no eren pas museus d’art o sobre el Tercer Reich. No. En un dia vaig visitar el Museu Porsche, el Museu Mercedes-Benz, el Museu Auto & Technik de Sinsheim (que ens ocupa) i, per rematar la jornada, vaig anar a Meilen Werk, un curiós lloc del que parlaré en un proper post. Que vol dir això? Doncs que quasi no vaig tenir temps a veure res… presses presses… el temps just i suficient per tirar 4 fotos per poder-les penjar aquí…

Per veure totes les fotos en alta ressolució, cliqueu a Colla Verglas Foto.

Concorde 5

Si el Sinsheim Auto & Technik Museum destaca per alguna cosa, és sobretot per tenir-hi exposat un dels tristament famosos Concorde. Clar que encara més trist era la versió rusa del Concorde, la fabricada per Tupolev. Ambdós avions (en total hi havia d’haver una dotzena d’avions repartits per tot el recinte) són accesibles i s’hi pot entrar a dintre. Sobretot en el cas del Concorde, una molt bona col·lecció de fotos detalla el trasllat i la instal·lació del avió a sobre del sostre principal del museu… i creieu-me, va ser tota una odisea.

Ferrari F50 3

Ara passem a la part que interessa… els cotxes. Sinsheim Museum compta amb una molt bona col·lecció, on hi destaquen els esportius italians que dominen la sala principal, així com els Formula 1 dels 80 i 90. Desgraciadament, amb el poc temps que vaig tenir, se’m van passar per alt molts cotxes… de la mateixa forma que a determinades seccions no vaig tenir temps ni d’aturar-me. Si es vol veure amb calma… compteu amb un mínim de 3 hores. Mínim!

No es que hi hagi un tema concret en quan els cotxes; la mateixa importància tenen els Formula 1 com els Ferraris. Curiosament, hi havia més maquinària italiana que Porsches, per exemple. Clar que això va quedar de sobres compensat amb la visita al Museu Porsche a Zuffenhaussen.

Bugatti Type 37 1

Tant hi podies trobar un Bugatti T-37 com un Ford Capri Zakspeed de Grup 5…

Ford Capri Zakspeed 1Lamborghini LM002 1

Per no parlar de maquinària més exòtica com aquest Lamborghini LM002, el que probablement sigui el tot-terreny més cool de la història dels tot-terrenys, amb el mateix V12 que equipaba el Lamborghini Countach, també present al museu per cert.

Maybach 57 S 1

O el Maybach Exelero! Desconeixo quantes unitats es van fabricar d’aquest Maybach… que oficialment mai es va fabricar 😛 Però no m’extranyaria que aquesta sigui la única…

Seat Ibiza Kit-Car 1

I com a curiositat “catalana“… els dos Seat ex-oficials de rallys: un Ibiza Kit-Car Evo i un Seat Cordoba Evo campió d’Alemania!

Tyrrell Ford P34 1

La guinda la posaven els cotxes de Gran Premi, en especial aquest peculiar Tyrrel-Ford P34… el famós Tyrrell de 6 rodes! La resta de la col·lecció comprenia cotxes dels 80 i 90, com el fracasat assalt de Zakspeed a la Formula 1, o el Sauber-Mercedes-Benz de 1993, cotxe que marcava el retorn de la marca de l’estrella a la Formula 1.

Sinsheim 2

Donava gust passejar per allà… miresis on mireis hi havia memorabilia i coses relacionades amb el món de les 2 i les 4 rodes. Per sort hi vaig anar un dia entre setmana en temporada baixa… és a dir que quasi tenia el museu per a mi sol 😛 Hi havia un bon grapat de cotxes dels anys 20, 30, 40… que no són exactament el que m’interessa si us dic la veritat, i en els que (desgraciadament)no hi vaig invertir garire temps. També hi havia una part dedicada a la guerra que em va saber greu no poder visitar per falta de temps…

Sinsheim 1

L’única cosa que em va decepcionar una mica és la sensació que un té quan veu els cotxes… de que aquests no han sortit d’allà on són en anys! No tinc la menor idea de si els cotxes surten o entren de la col·lecció amb relativa assiduitat… però, tot i no ser com el trist museu andorrà de l’automòbil, un té la sensació de que més d’un cotxe ja no es mourà d’allà. I és una llàstima… perquè els cotxes estan fets en primer lloc per ser conduits. Bé… això i els maniquís… que feien una mica de grima tots repartits per allà…

Per veure la resta de fotos en alta ressolució, cliqueu a Colla Verglas Foto.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s