Retrospectiva del McLaren F1 GTR

Le Mans 24 Hours

Speed Hunters (de nou) torna amb un grandíssim reportatge sobre el cotxe que va marcar un abans i un després en el món dels GTs: el McLaren F1 GTR. D’entrada, el McLaren F1 mai va ser dissenyat pensant en un cotxe de curses, a diferència del Mercedes-Benz CLK-GTR o el Porsche 996 GT1… que eren cotxes de curses “disfressats” de cotxe de carre. Va ser la insistència d’equips privats el que va animar a McLaren a donar el salt… sempre i quan les despesses del desenvolupament quedessin cobertes amb la venta dels propis cotxes. És a dir, que McLaren mai va participar oficialment a les curses amb un cotxe de fàbrica, sino que va deixar aquesta tasca a diferents equips privats que competien a les BPR Series de 1995 i 1996… campionat que després “degeneraria” en el FIA GT que coneixem avui en dia. I patim patam… amb un xasís que tenia més kilòmetres que un taxi, basat en un cotxe de carrer, i amb una estructura muntada gairebé a última hora… el McLaren F1 GTR de Ueno Clinic, pilotat per Lehto, Sekiya i Dalmas s’endugué la victòria absoluta a les Vingt Quatre Heures du Mans, per davant i tot dels (suposadament superiors) prototips… sent el primer cop que un equip debutant s’emporta la victòria al primer intent.

Per saber més sobre el McLaren F1 GTR… aquí teniu els enllaços:

Retrospectiva del McLaren F1 GTR a Speed Hunters, Part 1 | Part 2

Le Mans 24 Hours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s