2,34 litres cada 100 km… en un Seat Ibiza?!

plattner-ibiza-ecomotive-2

Els consums. Si… aquells que veus a les revistes, als catàlegs… que diuen 4,9 litres/100km… i que a l’hora de la veritat, un cop ja has comprat el cotxe, veus que mai pots aconseguir per més relaxada que sigui la teva conducció. Sense anar més lluny… amb el meu Opel Meriveyron amb el motor 1.7 turbo diesel… em sembla que només en un dipòsit vaig poder baixar de 6 litres… movent-me normalment entre els 6,3 i els 6,6. I això que és un miserable diesel de 100 cavalls!

Doncs bé… hi ha gent que no només aconsegueix igualar els consums que indiquen els propis fabricants, sino que més a més es proposen seriament superar-los. Aquest és el cas de Gerhard Plattner, un paio obsessionat pels consums i rècordman amb varies marques de distància al seu currículum… que amb un Seat Ibiza Ecomotive, que equipa un motor amb només 1,4 litres de cilindrada i 80 cavalls. El cotxe comptava amb el sistema Starr-Stop que para el motor quan el vehicle s’atura, i té un consum “oficial” de 3,7 litres cada 100 kilòmetres. Plattner el va deixar en 2,9!!

No content amb això… va tornar a fer la ruta amb el mateix cotxe. Després de deixar Polònia i passar per Txèquia, Eslovàquia, Hongria, Austria, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, Austria (de nou), Liechnstein, Suïssa, França… per acabar finalment a Alemania, va deixar el comptakilòmetres en 1910 kilòmetres totals, fets amb poc menys de 45 litres… i en condicions normals de conducció!!! El resultat? 2,34 litres als 100!!

Impressionant. Tan impressionant com els 6,11 litres cada 100 km que va marcar el Ford Focus RS a la MPG Marathon… amb el seu motor de 2,5 litres, 5 cilindres, turbo… i 300 cavalls de potència!!

Més info a Motorpasión.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: