Ayrton Senna provant l’Honda NSX al circuit de Suzuka.

Senna_NSX

M’imagino que estarem tots d’acords que els millors anys d’Ayrton Senna són els que va passar a McLaren (curiosament són també els pitjors, amb Alain Prost de company d’equip amb qui ni es parlava… però això és un altre història). La combinació McLaren-Honda li va donar els títols del 1988 (guanyant l’equip de Woking 15 de les 16 curses, i liderant totes les voltes excepte 27!!), 1990 i 1991 – el de 1989 se’l va emportar Prost, no sense polèmica… i també amb motor Honda.

El fet és que els lligans de la casa japonesa amb el pilot brasiler van anar més enllà de la Formula 1. Senna va exercir de pseudo-provador del Honda NSX, un esportiu que segurament tots coneixeu (ja ho sabeu, m’encanta): motor V6 central, VTEC, 280 cavalls (capats pel pacte de cavallers entre els constructors japonesos, que fa dos anys se’l van passar per la pedra)…

És una mica la feina que avui en dia Schumacher fa a Ferrari, on un cop al mes prova les últimes novetats al circuit de Fiorano, donant el seu punt de vista. O Walter Röhl a Porsche, encarregat de fer la fase final de la posta a punt dels Porsches al Ring… Sense cap mena de dubte, el fet que Senna col·laborés en el desenvolupament del NSX és una de les coses que han donat aquest aire de clàssic modern al esportiu japonés.

Via Motorsport Retro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s