Derek Bell volant a Le Mans en un Porsche 956

Le Mans. Si ens posem a pensar en els cotxes que de veritat podriem considerar legendaris a la mítica cursa francesa, el Porsche 956/962 (en especial amb els colors de Rothmans) hauria de ser un dels primers. Estaria allà, al costat del Porsche 917K o el Ford GT40 amb els colors de Gulf, el Audi R8 plata de Kristensen, o el McLaren F1 negre de Ueno-Clinic, guanyador el 1995.

Els Porsches 956/962 van ser precissament els grans dominadors de la cursa francesa durant els anys 80. Tant és així que des de la primera victòria l’any 1982, a la última el 1994 amb els Dauer 962, van ni més ni menys que 12 anys, una fita de la que no gaires marques poden presumir. Un domini que començà el 1982 amb un triplet dels 956 en l’any del seu debut.

El cotxe portava un motor de 6 cilindres oposats (com el 911), amb 2,65 litres de cilindrada… i un turbo cortesia dels senyors Kühnle, Kopp und Kausch (KKK) rendint prop de 600 cavalls de potència. Estava enquadrat en la nova categoria denominada Grup C, que a la llarga es convertiria en una de les mes recordades, amb màquines tan emblemàtiques com el Sauber Mercedes-Benz C9, el Mazda 787B o el Jaguar XJR-12.

El video d’avui és part del DVD In Car 1956 i ens mostra una volta llançada a dalt d’un d’aquests 956, de la ma de Derek Bell, al traçat “antic” de Le Mans. I dic “antic” perquè a diferència del recorregut actual, el traçat en que va debutar el 956 no comptava amb cap de les dues chicanes a la recta de Mulsanne, convertint-la en una recta interminable on els cotxes roçaven els 400 per hora.

Font: Jalopnik | Wikipedia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s