Seat deixa el WTCC — i ara que?

wtcc_macao08Que aixequi la ma qui l’abandonament de Seat del Mundial de Turismes no l’hagi agafat per sorpresa. OK. Veig que no sóc el únic. Doncs si. Seat deixa el WTCC després de mil-i-un rumors sobre la més que probable cancelació del programa esportiu de Seat al Mundial. Després de 30 victòries, els títols de 2008 i 2009… i un equip d’ensomni, a més a més de ser el primer cotxe en guanyar equipant un motor TDI… la casa de Martorell ha decidit tancar l’aixeta. A partir d’ara concentraran els esforços en donar assistència a la Super Copa Seat León, tant pel que fa a la edició nacional com al europeu, així com als equips privats i independents que restin at WTCC – que no seran pocs en vista de la quantitat de Seats que poblaven les graelles de sortida!

La pregunta que em faig jo és… i ara que? Des de fa uns anys els directius del Grup Volkswagen ens porten venent que Seat és la marca “esportiva” del grup. La que millor representa la Emoción de la que ens parlen sempre als anuncis. Però sense un programa esportiu clar de primer nivell, ni cotxes de carrer per tirar coets… jo ho sento però la emoción no la trobo per enlloc, per més que hi busco.

Vale, el Seat Leon Cupra R està molt bé. Però quan el possem al costat del Golf GTI o el nou R20, o del Audi S3… la veritat és que poc té a fer. Si no fos pel mercat nacional… caqueta de la bona.

seat-tarquini

Si un es posa a pensar… que tenim? Volkswagen acaba de guanyar el Dakar amb en Sainz i un equip que compta amb una infraestructura impressionant. Això per no parlar dels Scirocco que fan servir per les 24 hores del Nürburgring… on tranquilament podrien fer servir Seats obtenint els mateixos resutats (al cap i a la fi, el Scirocco i el León Super Copa són la mateixa cosa). Per acabar-ho d’adobar, ara volen introduir un petit roadster basat en el Bluesport Concept – no li vindria malament a Seat una cosa així.

Audi, per la seva part, és ja part de la història de les 24 hores de Le Mans amb els Audis R8 i R10 TDI. I després està el DTM, amb una repercussió mediàtica igual o superior a la que té el WTCC. Sempre ens han vengut la marca d’Ingolstadt com la marca luxosa del grup… però d’esportivitat tampoc no van mancats: RS4, RS6, TT-RS, R8 V10…

Skoda, la quarta part interessada… habitualment s’ha considerat la marca “modesta” del grup. Clar que els seus cotxes són cada cop millors, i millors, i millors… i un es pregunta si surt a compte comprar un Seat quan el Skoda ofereix el mateix per menys cèntims. I si parlem de programes esportius… per on començo? Skoda Fabia WRC, Fabia S2000…

seat_leon_cupra_01

Que ens queda? Doncs res. Sense el Mundial de Turismes, Seat ja ha acomiadat una cinquantena dels prop de 60 treballadors que tenia Seat Sport. I una copa monomarca, la veritat… que voleu que us digui? on està el mèrit?

Pel que fa als cotxes de carrer, el panorama el veig encara més negre, si us sóc sincer. Si no fos pels Mossos i els taxis… el mercat de Seat es veuria reduit en una quarta part. I sense el mercat nacional, Seat no és res: si la gent pot escollir, doncs escull VW o Skoda… la primera perquè és força més coneguda, la segona perquè és més barata.

El nou Exeo? Això dona per un post propi. Jo personalment abans em comprava un Audi A4 B7 de segona mà. Fins i tot tenint 100,000 km, apostaria a que a la llarga segurament acabaria durant més (ho diu una persona que ha tingut un Seat al seu garatge). Quin sentit té vendre un cotxe ja obsolet oferint poc més que un parell de retocs estètics? Que tindrem ara? Es dedicaran a comercialitzar Audis vells amb un lleuger rentat de cara? Ben pensat és el que va començar fent Skoda amb el Superb (bassat en el VW Passat) i no li va anar del tot malament… tot i que trobo una mica depriment que s’hagi de recòrrer a coses com aquestes per fer calaix.

En resum. Com no es faci quelcom ràpid… s’acosta tormenta (i de la bona) a Martorell. Temps difícils… i això que els pobres treballadors ja les estan passant canutes en aquests moments!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: