Hi ha moltes coses que no m’agraden de Madrid però…

… però a vegades s’ha de reconèixer que l’acerten.

Ahir vaig llegir amb sorpresa una noticia on deia que Alberto Ruiz Gallardón ha declarat la guerra als diesels a la capital de les Hispànies. Amb dos collons. La idea de l’Ajuntament madrileny és combatre l’alt nivell de contaminació (en especial els alts nivells de NOx, provocats en gran mesura pels diesels) amb mesures dràstiques, que començarien per no adquirir cap més vehicle del la Entidad Metropolitana del Transporte (la seva TMB) propulsat per diesel.

Ho interessant del tema és que aquesta directiva també hauria d’afectar els taxistes. I aquests quan els hi toques una coma del conveni… entren en peu de guerra en un tres-i-no-res. El que volen és desterrar el diesel de la capital, i és per això que a partir qualsevol taxi nou haurà de recòrrer a tecnologies híbrides, GLP, motors elèctrics o biocombustibles. Amb dos collons. En altres paraules, no més Skoda Octavia, no més Seats Toledo o Alteas, no més Peugeots 407.

Jo, que sóc un cotxero empedernido, aplaudeixo la mesura. En recorreguts urbans, amb constants arrencades i frenades als semàfors, els híbrids (que recorren els primers metres amb energia elèctrica, quan per contra un motor de combustió és quan més consumeix) són la solució. Quan veig un taxi Prius, no puc reprimir un somriure… tot i que mai he acabat d’entendre aquest cotxe. El que es pregunta un servidor és com el clàssic taxista – el del Fary, finestra baixada, piti a la boca, Radio Teletaxi a tot drap, funda de seient i/o volant horteril – es prendrà totes aquestes mesures. M’imagino que com a poc… una setmaneta de vagues i parades no els hi treurà ningú.

Tot i que aquests canvis no seran vigents fins que no es canviï la ordenança del taxi, que els hi costara Déu i ajuda, els taxis actuals podran circular amb diesel sense problema. Són només els taxis nous els que hauran d’estar subjectes a aquesta mesura. Pel que fa als autobusos i demés vehicles municipals, com passa a Barcelona, ja fa temps que han començat una lenta (però sense pausa) evolució cap a d’altres tecnologies (gas líquid, GLP).

L’objectiu de Gallardón a curt plaç, doncs, és reduir els índex de NOx a l’aire de la capital españññola. A llarg plaç va una mica més enllà: Madrid vol erradicar els cotxes convendionals del centre de la ciutat en 30 anys. Com he dit ja un parell de cops – amb dos collons.

Font: Motorpasión.

PD.- Sobra dir que el sector del taxi mai ha estat un dels més favorits. Els odio. No puc amb ells.

Un pensament sobre “Hi ha moltes coses que no m’agraden de Madrid però…

  1. la guerra als diesel iclou els gasolina? sino no hi veig cap ventatja. Abaixes els NOx i augmentes dràsticament el CO2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s