El Ferrari P4/5 Competizione va agafant forma…

Aquesta història promet ser interessant.

Però abans d’entrar en matperia, primer ens hem de possar en antecedents. Per això hem d’anar al 2006. James Glickenhaus, un popular col·leccionista de Ferraris dels Estats Units, va encarregar un projecte molt especial a Pininfarina: crear una réplica del Ferrari P3/4 basada en el Ferrari Enzo. 1 any i 4 milions de dòlars després, el Pininfarina P4/5 era tota una realitat, i tot i que Ferrari al principi va ser reacia a batejar-lo oficialment com a tal, al final si que va acceptar que aquesta preciositat portés el cavallet rampant al capó. Era el naiexment del Ferrari P4/5 by Pininfarina.

Ara pel que es veu, el bo d’en Glickenhaus té un nou projecte entre mans, que no és altre que crear una versió de curses competizione del P4/5. I el que fins fa dos dies era només un projecte i una idea… ara sembla que comença a agafar força. Al seu post de Ferrari Chat (James Glickenhaus = Napolis) és ell mateix el que ens mostra la foto d’un Ferrari 430 Scuderia recent adquirit… i al voltant del qual girarà tot el projecte.

El objetiu final és el de prendre part a les 24 hores del Nürburgring. No és que sigui una cursa gaire vinculada a la història de Ferrari, tot sigui dit. Més aviat al contrari. Però m’imagino que aquesta elecció estarà justificada pel fet que aquest P4/5 Competizione difícilment serà homologat per campionats com les ALMS o el FIA GT, ja que la reglamentació de la FIA exigeix una mínima producció en serie per tal d’obtenir la llum verda.

Sigui el que sigui, m’alegro que el projecte ja hagi superat la fase “idea” i poc a poc vagi agafant forma… a veure que en treuen de tot plegat.

Info: Wikipedia | Ferrari Chat| Via Jalopnik

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s