Foto del dia: Mercedes-Benz 500E

A primer cop d’ull… això és un Mercedes-Benz Classe E qualsevol, de finals dels 80, oi? El conegut pels freakies de Mercedes-Benz (si és que hi ha algun) com a W124. Doncs no. Bé. Si… però no només és un E-Klasse “qualsevol”. Nem a fer una mica de història automobilística…

Finals dels 80 no va ser una bona època per Porsche. A la crisi global s’hi havia de sumar una crisi interna, que a punt va estar de deixar la companyia d’Stuttgart-Zuffenhausen a la bancarrota. En conseqüència, les línies de muntatge funcionaven a mig gas degut a la caiguda de la demanda… i això va empenyer als dirigents de Porsche a “llogar” les instal·lacions, alhora que Porsche, a més de fabricant, es convertia també en una consultoria tècnica. El resultat més visible de tot això probablement ser va ser el Audi RS2: un familiar amb 340 cv i suspensió i frens refinats per Porsche, que el convertien en el “familiar” més ràpid del moment, amb prestacions que deixaven en evidència al propi 911.

Però abans del RS2, la cadena de muntatge a la factoria de Zuffenhausen va ser utilitzada per Mercedes-Benz per construïr el 500E. Recordem que en aquella època la relació Mercedes-Benz amb AMG encara es trobava en estat embrionari, així que aquest 500E era el màxim exponent per Mercedes.

Que feia el 500E tan especial, llavors? Doncs un motor V8 que donava 326 cavalls i que li permetien agafar els 100 en 5.5 segons. Això avui en dia pot ser no sembla res de l’altre món… però és que les berlines amb trope-mil cavalls com el RS6-M5-E63 AMG no sempre han estat així, i en aquella època, precissament, els turismes prestacionals escasejaven. En total es van fabricar 10,000 unitats.

Al 500E podriem animenar-lo, doncs… el Mercedes-Benz-Porsche.

Via IEDEI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s