Ja tinc cotxe pel Nürburgring…

D’aquí poc més d’un mes, un servidor tornarà al Nürburgring, el cinqué cop que hi vaig en 4 anys. Aquest cop la excusa és el Rebel Run 2010, la trobada anual que fem els membres de TheAutoUnion. Tot va començar el 2007 sota el nom de Jabbasworld Run… ja que per aquelles èpoques la pàgina en la qual m’hi tirava hores i hores es deia Jabbasworld. Podriem dir que, més que cap altre cosa, aquella “excursió” al Nordschleife va ser una simple toma de contacte, ja que al compartir cotxe amb el meu germà, un Seat Ibiza Cupra TDI que amb els anys s’ha convertit en The Black Smoker, el terror dels GT3 RS… només vaig poder donar un parell de voltes. Més que suficient per quedar-me al·lucinat amb els desnivells que té aquest mític traçat, tot sigui dit…

El segon any, ja sota el nom de Rebel Run 2008, em vaig animar, i amb en Matteo Stucchi (la persona darrera SwisCarSightings) vam llogar un Renault Megane R26 a Rent-Racecar, una empresa dedicada a llogar cotxes (mínimament) preparats per rodar al Ring. Com havia pasat l’any anterior, també vaig compartir cotxe amb el meu germà. I com que ell pensava fer trope-mil voltes, em quedaven dues alternatives: o veure els cotxes des de la barrera… o llogar-ne un. I això és exactament el que vam fer.

El Megane estava bé. Amb auto-blocant de serie, el cotxe tenia una velocitat de pas per curva impressionant (recalco l’im-pressionant). Però per desgràcia, el canvi no estava a l’alçada del conjunt… i la veritat és que em va costar molt adaptar-me. Tenint en compte que només vaig poder rodar 5 voltes (els lloguers estan limitats a 10 voltes, i jo compartia cotxe)… en tres d’aquestes encara estava, o bé barallant-me amb la palanca, o bé intentant endevinar quina velocitat era la més adequada per cada curva… fet que, al final, em va deixar un regust agre-dolç…

Per l’any següent vaig tirar pel dret i vaig agafar un dels Golfs GTI amb canvi DSG… i mare de Déu quina meravella de cotxe! Em va encantar. Des de bon principi, ja no vaig haver de preocupar-me del canvi… i tot i que un s’havia d’acostumar a frenar, i després reduïr (si no, corries el risc de que el cotxe no baixes de marxa)… la veritat és que després d’un parell de kilòmetres, un ja es veia amb la confiança necessària per poder començar a rodar a bon ritme. Desgraciadament, aquell any la pluja va fer acte de presència… i crec que de 10 voltes que vaig fer, en només dos vaig tenir l’asfalt completament sec. Va ser divertit, però…

I bé… d’aquí un mes hi tornem…. Rebel Run 2010. Precissament avui he rebut la confirmació de Rent-Racercar conforme ja tinc cotxe disponible: un Volkswagen Golf GTI DSG m’espera el proper diumenge 27 de Juny.

Doncs si. Sóc molt poc original. Per segon any consecutiu, repetirem el Volkswagen Golf GTI DSG que l’any passat ja em va deixar més que satisfet. 220 cavalls, suspensió, barres… i el genial canvi DSG. Tinc unes ganes de tornar-hi que no m’aguanto… Més encara aquest any, que anirem amb el BMW M3 E30 del meu germà (enlloc del the Black Smoker) i el Renault 5 GT Turbo d’un servidor, si és que el tinc arreglat a temps. Una odissea en tota regla…

Per cert, el meu germà ha llogat un BMW 318ti Compact amb la mateixa gent de Rent-Racecar. Ja us diré que tal li ha anat…

Fotos: mw-sportfoto.de | highspeedfotos.de | nordschleife-24.de

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s