La curiosa història d’un Porsche 935, una bicicleta, i un rècord de velocitat

Fa uns dies, aquesta fotografia va ser publicada a Jalopnik. En ella es pot veure un peculiar Porsche 935, al costat de Henri Pescarolo i un paio desconegut que aguanta una bicicleta. La solució va ser publicada un parell de dies després: es tracta de l’intent d’un ciclista anomenat Jean Claude Rude per batre el rècord de velocitat en bicicleta – un “esport” que es coneix amb el nom de Motor Pacing.

El Porsche 935 comptaba amb una mena de “campana” muntada a la part del darrera, que tenía la funció de generar un buit per permetre al ciclista poder rodar a “rebuf” sense cap mena de fricció amb l’aire. Pensareu: no exagera una mica aquest home?  de quines velocitats estem parlant? Doncs ni més ni menys que 240 kilòmetres per hora. Aquest és l’objectiu que es va marcar Rude, però que finalment no va aconseguir. La raó? Una roda punxada quan circulava a uns 170 km/h.

La veritat és que no hi ha molta informació al respecte. Pel que es veu, l’intent de batre el rècord es va realitzar l’any 1979 a les instal·lacions d’Ehra-Lessen, les instal·lacions mig-secretes de Volkswagen. Si, el mateix circuit on el Bugatti Veyron ha batut tots els registres de velocitat habidos y por haber. Fins i tot hi ha una maqueta en escala 1/43 realitzada per Spark, que commemora el moment.

L’actual rècord és de 268,8 km/h. Pensar que quan vaig a 190 km/h amb el Meriveyron ja tremola tot, no vull ni imaginar-me com deu ser agafar aquestes velocitats obscenes a dalt d’una bicicleta.

Via Jalopnik.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s