Seat Ibiza Hielocar!

L’any passat, i durant set llargs mesos, el meu germà va estar treballant de valent en un projecte molt particular. Juntament amb en Mingu, en Joan, en Joaquim i d’altres persones que també van aportar el seu granet de sorra, van crear del no res una silhouette per correr a les BPA G-Series, el campionat de curses sobre gel que es disputa a Andorra.  Basat al voltant del que originàriament era un Seat Ibiza de carrer, el resultat va ser una mena de proto, amb tracció a les quatre rodes, motor central-davanter, i una carroseria de fibra inspirada en el Seat Ibiza d’última generació.

Dissabte passat es van disputar els primers entrenaments lliures de la temporada, i allà m’hi vaig acostar amb en Roger per tirar quatre fotos. La temperatura va ser de -11ºC, però el sol i l’absència de vent van fer l’estava força més agradable del que semblava en un primer moment. Sort…

El cotxe va començar la seva existència com un Seat Ibiza normal i corrent. Desgraciadament, la seva vida com a tal va durar ben poc, fins que se li va retallar bona part de la carroseria per deixar només la part central de l’habitacle. A partir d’aquí, en Mingu, el meu germà i companyia es van posar a unir i soldar tubs per fer les barres, els suports pel motor, etc. per acabar amb una cosa que recordava vagament al Ibiza original si no fos per la carroseria de fibra de vidre.

El motor és un 2.0 atmosfèric originari d’un Seat Ibiza Cupra de primera generació, i va muntat al costat del conductor – tan al costat que si volgués comprobat el nivell de l’oli a mitja cursa, ho podria fer. El canvi és un Hew-Mans artesanal fet a casa, i la tracció es transmet a les quatre rodes. La única cosa que el diferència dels trastos oficials del Trophée Andros són les rodes direccionals al darrera…

Després del salt trobareu la resta de fotos del Hielocar, el nom amb el que el meu germà fa referència al projecte. La veritat és que ja tinc ganes de veure rodar aquest cotxe en cursa…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: