El dia que Ayrton Senna quasi deixa la Formula 1 per la Indycar

Corria l’any 1992. Ayrton Senna no estava content a McLaren. El constructor britànic havia perdut els motors Honda, i havia signat un acord amb Ford per muntar els V8 Cosworth en el seu lloc. Nigel Mansell havia estat molt superior amb el Williams-Renault aquella temporada, on el brasiler quasi no va fer res de bo, a excepció d’unes darreres voltes excepcionals al Gran Premi de Monte-Carlo aguantant els atacs del britànic. Per acabar-ho d’adobar, la FIA, amb qui Senna no tenia una relació… el que diriem… fluïda, acabava d’aprobar les ajudes electròniques – sobre les quals el brasiler s’havia posicionat en contra.

Per acollonar a la FIA, a McLaren i a Ron Denis, i aprofitant que el patrocinador era el mateix – Marlboro, Ayrton Senna va tenir la oportunitat de prendre part en un test de l’equip Penske, que per aquella època militava a la Indycar americana, amb el també brasiler Emerson Fittipaldi com a pilot estrella. El test es va fer a Phoenix, però la cosa no va passar d’aquella presa de contacte.

Senna finalment signaria amb McLaren per disputar la temporada 1993 amb els motors Ford – això si, renovant el contracte cursa a cursa a raó d’un milió d’euros per carrera, que pagava Marlboro. L’any 1994, el brasiler finalment recalaria a l’equip Williams-Renault, d’on havia estat vetat l’any abans pel seu “amic” Alain Prost. Qué hagués passat si Ayrton Senna hagués donat el salt a la Indycar? No ho sabrem mai. Curiosament, Nigel Mansell ho va fer la temporada següent i va acabar fent-se amb el campionat… així que…

Via Motorpasión F1.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s