Pagani Huayra: tanta expectació per això?

Avui s’ha presentat de forma oficial el Pagani Huayra, el esperadíssim substitut del Zonda. La primera impressió no es bona, la veritat sigui dita, tot i que és possible que quan el vegi en directe a Ginebra la cosa canvïi. El fet és que el nou Huayra – nom que ve d’un fabricant argentí i que té alguna cosa a veure amb el vent – sembla un Pagani Zonda preparat per algun tuner alemany de torn. El morro, per començar, és absolutament horrible amb aquesta descomunal entrada d’aire, especialment si el comparem amb el Zonda.

La silueta recorda bastant al Zonda, pel que tot plegat sembla més una evolució que una revolució – precissament el contrari del Ferrari FF. A les portes “de gavina”, que encara haig de decidir si m’agraden o no en el nou Pagani, s’ha de sumar una trasera que prescindeix d’alerons. I és que l’aerodinàmica és precissament una de les pedres filosofals d’aquest trasto. Enlloc d’un ala al darrera, compta amb quatre flaps d’accionament asimètric que ajuden al cotxe a entrar a les curves activant-se de forma independent.

Una de les altres coses que no m’ha acabat de fer el pes és el motor: el 7.3 V12 atmosfèric que han equipat les darreres evolucions del Zonda – R, Cinque – dona pas a un 6.0 V12 bi-turbo, amb el que ja podem dir adéu a una de les bandes sonores més impressionants que hi ha hagut en els darrers anys. Clar que quan un pensa en els 700 cavalls i els 1000 Nm de par que ofereix el nou motor AMG, la cosa ja no sap tan de greu…

La veritat és que un servidor es queda amb la sensació de que l’han timat… una mica. Després de tant de temps parlant d’aquest trasto, tantes fotos espia, tantes informacions filtrades… i, sobretot, després d’un primer model tan genial i perfecte com el Zonda, el nou Pagani Huayra la veritat és que m’ha deixat una mica fred. Suposo que amb el temps m’aniré acostumant… espero.

Atenció al minut 0.47, on es pot veure clarament com treballen els flaps dels que parlava. És força curiós de veure, la veritat.

Més info a la entrada que he escrit per MotorFull | Video: Evo Magazine

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s