AvD Oldtimer Grand Prix – el paddock

Em passa cada tres per quatre: després d’un viatge o un esdeveniment esportiu, no pasen ni dos dies que ja estic penjant cosetes que he vist, fotos que he fet, llocs on he estat. Per alguna extranya raó, pasada la emoció inicial, un dia deixo de fer-ho… i mig any després, recordo “aquelles fotos de la carpeta per penjar a Colla Verglas” que durant sis mesos han estat abandonades a la seva sort al meu disc dur. Aquest, senyores i senyors, és el cas.

Això que veieu és el AvD Oldtimer Grand Prix, una cita que any rere any es celebra al mític circuit del Nürburgring. En línies generals es tracta d’una reunió de clàssics, amb curses i concentracions de clubs històrics – algo així com el Espíritu de Montjuich que volen muntar al Circuit de Catalunya, del que ja vaig comentar algo fa uns dies. El fet és que dir que això és “una concentració de clàssics” i compararlo amb el que volen fer per aquí és quedar-se molt i molt curt. Molt.

Nosaltres la veritat és que ens ho vam muntar molt malament. Vam decidir anar a passar el cap de setmana al Nürburgring, com a part d’un viatge més llarg que ens portaria, primer, a Stuttgart i el Porsche Muzeum, i posteriorment a Le Mans i el Museé des 24 heures. El pla passava per rodar dissabte al Nordschleife, i deixar pel diumenge tot ho que feia referència al traçat de Gran Premi, on tenia lloc el AvD Oldtimer GP. Gran cagada.

Primer, perquè un cop finalitzades les curses la majoria de gent no esperava ni dos segons per tocar el dos. Segon, perquè l’ambient al paddock va decaure considerablement – suposo que els 9ºC a l’Agost i un dia d’autèntica merda van ajudar en aquest sentit.  Tercer, perquè la majoria de clubs i trobades es van celebrar durant el dia anterior. I així em podria tirar tot el dia, ja us ho imagineu…

Tot i així, també s’ha de dir que el que vam veure ens va deixar al·lucinats. Babeta de la bona. Trempa matinera intensa. Hi havia, sobretot, un munt de Porsches: des dels més normals 2.7 Carrera RS (si és que es poden considerar “normals”), fins els descomunals 935 K o els 934 RSR Turbo. Amagats dins del paddock darrera d’una camions també vam descobrir un curiós 953 (rèplica, això sí) com el que va prendre part al Dakar (guanyant-lo, per cert) a finals dels 80.

Clar que no tot eren Porsches. També vam poder trobar un espectacular Ferrari 599 GTO pintat (o envinilat) en negre mate, o un Mercedes-Benz CLK-GTR Roadster (un dels únics cinc que es van fabricar) al stand del fabricant alemany destinat al seu departaments de cotxes històrics. O Jaguars de tot tipus i colors. O monoplaces anteriors al 1975: des de la Formula 1 a la Formula 3 o la Formula Ford. O més Porsches, etc. Varietat al poder, com podeu comprobar.

Una de les coses més guapes i que més valoro d’aquests tipus d’esdeveniments (el Silverstone Classic és practicament igual) és l’accés lliure practicament allà on vulguis anar. Mentre no emprenyis i siguis educat, ningú et donarà problemes. Així és com em vaig poder “colar” quasi fins el pitlane, enmig de joies de competició com un Lotus de Formula 1 o un Ferrari 250 GT Tour de France. I poso “colar” entre cometes perquè en el fins no m’estava colant enlloc. Molt em temo que el Espíritu Montjuich no serà així…

Veritablement espectacular, i això que vam veure el show a mig gas i quasi quan tothom ja plegava cap a casa. He vist fotos del AvD Oldtimer Grand Prix durant la jornada de dissabte, i és al·lucinant el que s’arriba a congregar per aquelles latituds. En serio. Unbilivibol. La veritat és que ja tinc ganes de tornar. Això sí: penseu que d’un any per un altre, TOTS els hotels de Nürburg i Adenau estan complerts. Nosaltres dormiem a uns 40 kilòmetres del traçat…

Cliqueu directament a les imatges o aneu al meu compte de Flickr per veure la resta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s