Els Lancia Thema, Flavia i Grand Voyager, i la llei del mínim esforç

Avui Lancia ha fet públiques les novetats que presentarà de cara al Saló de Ginebra, que en un parell de setmanes obrirà les seves i al que un servidor anirà acreditat. Aquestes es podrien resumir en tres noms: Thema, Flavia i Grand Voyager. Clar que anomenar a aquest trio de joies “novetats” és, pot ser, anar una mica massa lluny.

En realitat, tots tres no són res més que models que Chrysler ven en l’actualitat als Estats Units, i als que Lancia tan sóls s’ha limitat a canviar-lis la calandra frontal. I llestos. Ni tan sóls s’han matat a fer fotos decents dels mateixos, sino que han agafat les que ja tenien del Chrysler 300C, del Chrysler 200 i de la Chrysler Grand Voyager, i les han photoshopejat una mica per diferenciarles una mica. El resultat salta a la vista…

Com podeu comprobar, l’esforç és mínim. Tan mínim que ni s’han pres la molèstia de fer les seves pròpies imatges oficials. Tan mínim que al Grand Voyager, no s’han dignat ni a canviar-li el nom. Tan mínim que per no canviar, no han canviat ni les llantes. Ni els colors. Ni el disseny. Només la calandra frontal. I no massa, no fos que ens passessim de la ratlla.

A mi em sembla molt bé que comparteixin models entre Lancia i Chrysler. De fet, ho trobo fins a un cert punt raonable i una decisión intel·ligent. D’aquesta forma, Lancia millora la seva gama de vehicles – que fins ara feia bastanta pena, la veritat sigui dita – i Chrysler guanya notorietat al vendre’s sota la xarxa de distribuidors del fabricant italià. El que passa és que l’esforç per diferenciar aquests tres models entre ambdues marques ha estat nul, totalment inexistent. Una enganxina i llestos. En comparació, al Seat Exeo sí que li van rentar una mica la cara per diferenciar-se del Audi A4 B7. Però el cas d’aquests Lancia-Chrysler és força més lamentable.

El millor de tot és que llegint el comunicat de prensa, a Lancia no tenen miraments per dir tonteries com que el confort americà es troba amb el disseny italià. Disseny de què? En serio? Uns cotxes dissenyats als Estats Units, pensats per al públic dels Estats Units i fabricats als Estats Units: des de quan això és “disseny italià”? Que m’ho expliquin, perquè tinc la impressió de que algú ens vol prendre el pél.

És per tot això que considero que Lancia es mereixen un #etfelicitofill com una catedral. I de passada… un #quenonosengañen!!

Més info: MotorFull

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s