Chris Harris i les trampes de Ferrari

Chris Harris és un dels periodistes del motor que més respecto i admiro, no només pels seus genials videos i els seua argumentats punts de vista, en els que quasi sempre conincideixo, sino també perquè és un excel·lent pilot, capaç de finalitzar les 24 hores del Nürburburgring en 13ª posició al volant d’un GT3 RS de carrer. El fet és que ahir segurament no li va sentar bé el plat de fetucchini que es va fotre per sopar, i va decidir arremetre contra Ferrari i la seva obsessiva necessita per controlar totes les proves que les revistes i programes del motor fan dels seus cotxes.

Al article que he escrit a MotorFull trobareu més informació, però en línies generals, Chris Harris fa referència als requeriments quasi obsessius que la oficina de prensa de Ferrari fa cada cop que un mitjà vol provar un dels seus cotxes. Per exemple, parla de la presentació del 599 GTB Fiorano, quan la marca italiana va demanar a la revista Autocar que digués a quin circuit pensaven fer la prova per fer-li un setup ideal al cotxe. És a dir, que Ferrari va llogar el circuit uns dies abans, va portar un 599 GTB, el va provar volta rere volta fins trobar els reglatges adequats per aquell circuit específic, i després va cedir el cotxe a la revista. I jo, inocent de mi, que pensava que les proves es feien amb cotxes de serie. D’això a casa meva sempre n’hem dit “fer trampes”.

També comenta la història d’un 360 Modena capaç de marcar un temps de 0 a 160 km/h fins a dos segons més ràpid que un altre Modena d’un particular amb el que el van poder comparar. Això per no dir que sonava com un cotxe de curses. O quan parla del test d’un 458 Italia, on Ferrari va arribar a portar dues unitats: una per les proves d’acceleració i velocitat punta, i l’altre per la conducció i les proves d’habilitat. Si això no és caure baix…

Ara suposo que ja no el tornaran a convidar més a proves com la que va fer del 599 GTO a Fiorano. Una llàstima doncs surt perdent ell, ja que estic segur que des d’ahir figura en primera posició a la llista negra de Ferrari; surt perdent Ferrari, doncs fent això resta credibilitat als seus cotxes; surten perdent els clients, ja que els seus cotxes segurament mai seran tan ràpids com els que surten a les revistes; i sortim perdent nosaltres, perquè avui en dia no hi ha videos més entretinguts i interessants que els que fa en Chris “Monkey” Harris (a Twitter: @harrismonkey – per a qui li interesi).

Més info a MotorFull | Lectura obligada a Jalopnik (en anglès, això sí)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s