Un recorregut pels “arxius” de BMW Classic

El museu que BMW té al costat de la fàbrica a Münich, al igual que el de Porsche a Stuttgart-Zuffenhausen, són relativament moderns. No fa gaires anys, els “museus” de les dues marques es caracteritzaven no precissament per l’abundància, amb més aviat pocs cotxes en un espai més aviat reduït. Per sort, els temps han canviat i avui en dia podeum gaudir de dos grans museus (tres, si comptem el de Mercedes-Benz a Stuttgart) on s’aplega gran part de la història de l’automobilisme mundial.

No obstant, mentre que al Porsche Muzeum sembla que no hi falti cap dels cotxes que van fer gran la marca alemanya, al de BMW sí que hi trobem a faltar algún dels cotxes més emblemàtics del fabricant. La resposta (i els cotxes que hi falten) es troben al “arxiu” que BMW té a pocs metres del museu, a la seu de BMW Classic.

En aquest reportatge d’Autoblog, que no té desperdici, hi veureu, entre d’altres: dos McLaren F1 GTR, més un F1 de carrer (no hi ha dos sense tres, diuen), un parell de E21 320i Grup 5, un E46 M3 GTR, algún E30 M3 del DTM alemany… i això que no he parla dels cotxes de carrer! Pràcticament tots els cotxes que han tingut certa rellevància a la història de la marca de Münich hi són presents, incloent-hi el BMW X5 LM que equipava el mateix motor que el V12 LMR guanyador de les 24 hores de Le Mans l’any 1999. Quasi res. Per desgràcia, l’accés no és públic… i és una pena, doncs la veritat és que sembla molt millor aquesta “exposició” que el propi museu en sí!

Via Autoblog | Galeria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s