Costa Rica Competició no podia haver tingut un millor debut al Rallysprint de Sant Julià

El passat cap de setmana es va disputar el 14é Rallysprint de Sant Julià, una prova que significava el debut de l’Ignasi, en Lluís i la Sabine al món dels rallyes, i que no podia haver anat millor – a excepció d’un problema amb la bomba de benzina dissabte a la tarda, de camí cap a La Garriga.

Després de quasi quatre anys esperant aquest moment, després de liar-se amb un 325i durant prop de tres anys, preparant-lo en les seves estones lliures, després de decir vendre-se’l per falta de temps i ganes de treballar en ell, després de compar un 320is, després d’entrenar amb en Lluís Sant Julià amunt, Sant Julià avall en el Black Smoker… el dia del primer rally per l’Ignasi va arribar.

Dissabte va ser un dia d’aquests que no s’obliden. El shakedown matinal va anar d’alló mes bé, fent 6 o 7 passades sense problemes (amb algún ensurt, això sí). Era, entre altres coses, el primer cop que corria amb públic a les cunetes, el primer dia que corria amb un tram tancat, i el primer dia que podia anar veritablement a fons en una carretera. Això, evidentment, són coses que no es poden fer tots els dies…

Desgraciadament, un cop ja havia acabat la jornada d’entrenaments i quan ja feiem via cap a La Garriga, la Sabine es va aturar a l’alçada de Tona. Crisi. Catàstrofe. El cotxe no arrancava, i tot semblava indicar que es tractava d’un problema elèctric. Caca de la bona, perquè aquests sempre són els més difícils de solucionar. El fet és que, després de portar el cotxe fins a Costa Rica Competició sobre una plataforma, tant en Lluís com l’Ignasi (un servidor només feia de suport moral) es van posar mans a la obra: primer van probar el cablejat de l’encessa, després els fusibles. Res de res.

Mitjançant l’infalible mètode de prova-error, al final l’Ignasi es va adonar que el problema era que no entrava benzina al motor. Després de trastejar amb la bomba de benzina – desmuntant-la, treient l’aforador, fent-la funcionar, netejant-la i recolocant-la – al final el motor va tornar a la vida. Imagineu-vos la situació: primer rally, shakedown sense problemes, i poques hores abans de començar la primera especial del dia, un problema insignificant va estar a punt d’enviar-ho tot a la merda. Va anar per ben poc…

El fet es que diumenge va arribar, i amb ell, la pluja. La carretera estava humida a més no poder, i amb molt de fang (MOLT!) a la part final del coll del Buc. La cosa prometia, i és que en aquestes condicions, no hi ha res millor que un tracció trasera. La primera passada va acabar sense problemes. Via mòbil vam estar en contacte en tot moment, amb el corresponent “parte” al final de cada especial. El temps la veritat és que ni el recordo, només sé que s’ho havia passat d’alló més bé.

La segona passada va anar força millor, i si no recordo malament, va aconseguir rebaixar el seu temps en ni més ni menys que 20 segons, que es diu aviat. El gran descobriment del dia va ser que (i cito paraules textuals): “si arrenques en punt mort… no corres… no ho sabia!!” #etfelicitofill

Abans de la tercera passada el vaig trucar per comentar-li que estariem a final de tram, que ho tingués present quan pasés (ja m’enteneu). La seva resposta, seria, chulesca, va ser “en aquesta passada aniré per feina“. I sí, sí… 15 segons menys que l’anterior, cosa que es va traduir en el 10é millor temps scratch de l’especial – que de 51 inscrits no està gens malament. Si s’hagués pres les dos primeres especials com es va prendre la última… qui sap, pot ser hagués quedat entre els 8-10 primers. Dic jo…

El fet es que el debut de l’Ignasi, la Sabine, en Lluís i Costa Rica Competició als rallyes no podria haver acabat millor. 12é absolut i 2on en la classe F2000. El cotxe sencer, sense ni una sola ratllada. Diversió a lo bèstia des del primer moment. Bon ambient. Molt de públic. I una carretera “al dente”. Es pot demanar més?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s