Un Fiat 500 TwinAir pel cap de setmana, cortesia d’Auto88

Fa un parell de setmanes, una noia molt agradable va contactar amb mi per fer-me una proposta d’allò més temptadora. Tranquils, no és res que no es pugui explicar en horari protegit, no patiu. El fet és que aquesta noia, de nom Marta i treballadora de Elogia, una empresa que ofereix serveis de marketing singular, buscava un blog en català dedicat al món del motor… i Colla Verglas havia estat un de les pre-seleccionats. La proposta venia de part d’Auto88, un concessionari especialitzat en Alfa Romeo, Lancia i Fiat, i bàsicament consistia en deixar-me un cotxe durant uns quants dies a canvi de parlar del cotxe… i del concessionari. Evidentment, la meva resposta va ser que sí, que estava interesat: després de tot, qui pot dir no a una oferta així?

Una setmana després, vaig rebre un nou correu d’aquesta noia. Bones noticies. Inmillorables, de fet: el meu blog havia estat seleccionat. Va ser llavors quan vam començar a entrar en detalls: la prova es realitzaria en cap de setmana, en el que tindria temps de sobres per valorar-lo com Déu mana; i el cotxe l’havia d’escollir jo. Les opcions, no obstant, es reduien a dos: un Alfa Romeo Giulietta o un Fiat 500 Revolution Air (o TwinAir). Si us sóc sincer, no ho vaig dubtar ni un moment: el petit 500 m’ha agradat des del moment en que va ser presentat. Obviament, un Abarth 500 Esseesse hagués estat molt més gratificant, però no em queixo (a caballo regalado, no le mires el dentado, diuen). El fet és que de la versió TwinAir havia sentit moltes coses però mai m’havia parat a entrar en detalls: sabia que era ecològic, que era super-eficient (tant, que l’any passat va guanyar algun que altre premi), que gastava poc… i poca cosa més.

És per això que aquesta tarda m’he dedicat a fer una mica de treball de camp previ, a veure que em deparava YouTube… i la veritat és que he quedat molt sorprés. Per començar, només té dos cilindres (d’aquí el nom… i jo sense enterar-me – #etfelicitofill) i una cilindrada de 875 cc. Ni un litre. Apostaria a que és el motor més petit que es comercialitza avui en dia (farruquitos a part). Això sí: gràcies a un turbo-compressor, el petit bicilíndric és capaç de rendir 85 cavalls, el que el situa bastant per sobre del 1.2 8c de 69 cavalls, i el 1.3 16v de 75. Menys és més. Ni Colin Chapman ho hagués fet millor.

A més a més, compta amb un mode ecològic que limita la entrega de par, i un sistema start/stop que atura el motor en els semàfors o quan estem aturats en una retenció. El resultat és (sempre segons el fabricant) un consum mig de 4,1 l/100 km… una xifra excepcional si tenim en compte que estem parlant d’un cotxe amb un motor benzina. Haig d’admetre, en aquest sentit, que a mi tot aquest tipus de propostes sempre m’ha agradat molt. Fa un parell d’anys, quan vaig anar al saló de Frankfurt, el cotxe de lloguer va ser un Smart ForTwo amb sistema start/stop… i el vaig trobar molt ben parit. Veurem si “al món real”, el Fiat 500 aconsegueix arribar als 4,1 que diuen o si, per contra, no baixa de 5 l/100 km com aposto que passará.

Farem algo així com la prova que va realitzar Fifth Gear:

De moment no avançarem aconteixements perquè ni tan sols m’han entregat el cotxe. De totes formes, ja us aviso que seré una mica pesat tant al compte de Colla Verglas a Facebook com al meu Twitter particular… així que paciència. És el primer cop que m’ofereixen una prova d’aquest estil, i si us sóc sincer em fot molta il·lusió… especialment perquè ha estat a través d’aquest blog petit petit… tan petit, que des d’un campanar es veu el campanar veí.

Estigueu atents a Colla Verglas | Facebook, perquè poden haver sorpreses…

Info: Auto88 | CV (danidmas) a Twitter | CV a Facebook

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s