Un Mercedes-Benz 300SEL 6.3 amb canyeria: blasfemia o epic win?

Presentat al saló de Ginebra de 1968, el Mercedes-Benz 300SEL 6.3 podria considerar-se algo així com l’avi dels actuals E63 i S63 AMG. Curiosament, la denominació “63” és un petit tribut a aquest model, quan en realitat els motors dels E63 i S63 AMG cubiquen 6.2 litres. Però no ens desviem del tema! El que va fer Mercedes-Benz allà pels anys 60 va ser agafar el motor 6.3 V8 del 600 Pullman, el model més representatiu de la marca, i muntar-lo en un W109 Classe S (un model que, per aquella època, com a molt oferia motors de sis cilindres).

Gràcies als 250 CV que rendia aquest motor (repeteixo: estem parlanr de 1968), el 300SEL 6.3 podia circular tranquilament a 200 km/h, agafar els 229 km/h i accelerar de 0 a 100 km/h en 6,3 segons. Per a que us feu una idea, només dir que el Ferrari 308 GTB, presentat 10 anys després, accelerava de 0 a 100 km/h en 6,5 segons. Com diria en Schuster, no hase falta disir nada más.

De preparacions d’aquest trasto hi ha moltes i molt variades. Algunes compten amb suspensió pneumàtica, d’altres amb un look força desafortunat, d’altres força més encertat, etc. Avui, no obstant, us volia parlar d’un que, tot i que estèticament segueix igual d’immaculat que el primer dia, compta amb canyeria (és a dir, un tub recte entre els col·lectors i la sortida de l’escapament), el que en la meva modesta opinió, afegeix un bon grapat de kudos adicionals a aquesta meravella de la indústria alemanya. Alguns, per contra, segurament els preferiran completament d’origen. Per gustos, els colors. Vosaltres que en penseu? Blasfemia o epic win?

Via Motoringconbrio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s