Unlimited Racing Championship, recuperant l’esperit de la Can-Am dels anys 60 i 70

La Can-Am nordamericana va ser un campionat de bojos. En la seva època daurada, cap a mitjans dels anys 70, marques com Ferrari o Porsche hi van estar molt implicades. Sense anar més lluny, aquesta darrera hi participava amb el 917/30, una barchetta amb ni més ni menys que 1.300 CV de potència. Poca cosa. Amb els anys, no obstant, la Canadian American Challenge Cup va anar perdent interés paulatinament fins a desaparèixer finalment l’any 1986.

Unlimited Racing sembla voler recuperar part d’aquest esperit amb un nou campionat que compartirà caps de setmana amb les American Le Mans Series (curiosament, l’equivalent modern a la mítica Can-Am). Bàsicament, el Unlimited Racing Championship es podria definir com una copa monomarca que es disputarà amb uns vehicles anomenats NuArt CanAm. Tal i com es pot veure a les imatges, es tracta d’uns prototips descoberts molt semblants als Porsche 917/30, els Lola T530 i els McLaren M8 que van disputar el campionat durant els anys 60. La cosa promet.

Tot i tenir una estètica marcadament retro, els NuArt CanAm compten amb tecnologia moderna i totes les mesures de seguretat que s’exigeixen a un cotxe de competició d”avui en dia (el que no sé és si el monocasc és d’alumini, de fibra de carboni o si, per contra, fa servir un obsolet xasís tubular). El motor és un V8 Big Block capaç de rendir 700 CV de potència, el que sumat al poc pes que deu pesar el conjunt, segurament garantiran unes prestacions de primer ordre. Les sensacions, no obstant, seguiran sent com les de la Can-Am original, amb una aerodinàmica força bàsica i frens d’acer a les quatre rodes. El preu de tot plegat, obviament, va en consonància amb les prestacions: el NuArt CanAm pot ser teu per $485.000 (uns 350.000€ al canvi).

Aquest campionat començarà a partir de l’any vinent amb vuit meetings a disputar-se per diferents traçats de Nordamèrica, els mateixos que, durant els anys 60 i 70, van poder disfrutar de la brutalitat dels 917/30 i companyia. Jo, sincerament, ho trobo una idea acertadíssima.

Via Motorsport Retro | Unlimited Racing Championship

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s