Mites i falses creences sobre el Nürburgring

Acabo de creuar-me amb una interessant entrada a Bridge to Gantry i la veritat és que no he pogut evitar somriure mentre la llegia. Tracta sobre els mites i les falses creences que té la gent sobre el Nürburgring, especialment en la era de la Generació Play Station: britànics que es presenten al Nordschleife en ple més d’hivern per descobrir que està tancat, gent que s’apropa al traçat sense saber ni els horaris d’obertura, dubtes sobre les assegurances, etc. En resum, que hi ha molta gent feliç i despreocupada pel món. En fi.

Bàsicament, els grans mites del Nürburgring es podrien resumir en els següents:

  1. El Nürburgring NO sempre està obert. Abans d’anar-hi s’ha de donar un cop d’ull al calendari i als horaries de les touristfahren, perquè ens podem portar alguna que altre sorpresa desagradable. Això per no parlar dels cops que els responsables del circuit han decidit tancar-lo amb molt poc temps d’antelació.
  2. El circuit NO està obert tot l’any. Tot i que a la web sembla que sigui així, si les condicions meteorològiques no ho permeten, aquest es tanca i llestos. Penseu que a l’hivern s’assoleixen temperatures de fins a -15ºC i fins a 50 cm de neu!!
  3. SI hi ha límits de velocitat, tot i que, a la pràctica, no els respecta ni el Ring Taxi. Un d’ells és de 50 km/h i està situat a Breidscheid, a la entrada/sortida del circuit a l’alçada d’Adenau. El segon està a la recta de Döttinger Hohe i està pensat, obviament, per a que la gent redueixi la velocitat hi ha que es poden produir aglomeracions a l’hora de sortir del traçat.
  4. SI cal tenir l’assegurança al dia. El Nürburgring està homologat com una carretera de peatge amb un sol sentit i sense límit de velocitat. Per tant, i com a carretera que és, cal tenir els papers al dia. El tema de les cobertures és més complicat i ja depen de cada país. En aquest sentit, resulta curiós veure que a Alemanya és perfectament legal circular-hi, mentre que al Regne Unit, a Noruega, a Suècia i a Suïssa, les assegurances no es fan responsables del que et pugui passar. Pel que tinc entés, a Espanya no hi ha cap problema.

Admeto que el primer cop que hi vaig anar vaig fer-ho en plan happy, clar que anava amb gent que ja hi havia estat i els altres van ser els que van fer la feina bruta de mirar horaris i els dies que hi havia touristfahren. Si no, em sembla que hagués caigut en més d’una d’aquestes creences populars nürburgringueres. 

Aprofito aquesta entrada per comentar, de passada, que ja s’han publicat els preus de les touristfahren per l’any que ve:

  • 1 volta – 26€ (+2€)
  • 4 voltes – 95€ (+6€)
  • 25 voltes – 490€ (+20€)
  • Tot l’any – 1.445€ (+95€)

El pitjor de tot plegat no és només que hagin pujat els preus, com ha anat succeïnt durant els darrers anys, sino que pel 2012, s’han carregat el ticket de 15 voltes – després de eliminar el de 8 voltes l’any passat. Clar que si fem números la cosa no és tan negre com sembla. Si lloguem un cotxe, el qual et permet fer 12 voltes, ara hauràs de pagar 285€ (3×95€). Abans només podies comprar un ticket de 15 voltes per 310€. Clar que, com a contrapartida, et sobraven 3 voltes (78€) per vendre-les als teus amics o per fer-les tú mateix amb el teu cotxe particular. Tot depén segons el prisma amb el que es miri…

Ara que ho penso, algun dia em posaré a traduir la Guia Pràctica de Supervivència pel Nürburgring que vaig per per MotorFull (aquí, aquí i aquí).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s