El dia que Ayrton Senna va provar un McLaren amb motor Lamborghini

La temporada 1993 va ser la darrera en la que Ayrton Senna va còrrer per McLaren. Tot i aconseguir cinc victòries, el seu arxi-enemic Alain Prost va fer-se amb el campionat al volant dels rapidíssims Williams-Renault. La frustració era obvia. A tot això s’ha de sumar el fet que, aleshores, McLaren comptava amb motors Ford-Cosworth V8 “client”, mentre que Benetton tenia el privilegi de ser l’equip Ford “oficial”. Vist el panorama, el brasiler havia de prendre una decisió. (L’any anterior, Senna va estar trastejant amb la idea de donar el salt a la Indycar. Recordeu?)

El mes setembre de 1993, quan faltaven poques curses per arribar a la fi del mundial, els de Woking van començar a considerar alternatives per la temporada següent. La primera d’elles va venir de la ma de Chrysler, aleshores propietària de Lamborghini. McLaren va modificar el xasís del MP4/8 per encabir el petit V12 italià – els Ford, recordem, eren V8. Senna i Hakkinen van probar-lo en uns entrenaments privats a porta tancada, aconseguint millorar en fins a un segon els temps aconseguits amb el motor Ford. Era obvi, doncs, que si volien millorar havien de canviar els motors Ford-Cosworth privats pel V12 de Lamborghini.

No obstant, Ron Denis no ho veia tant clar, negant-se a estrenar el motor al Gran Premi del Japó, tal i com va implorar Senna. El resultat és el que tots coneixem: Lamborghini i Chrysler van sortir escaldats de tot plegat i Senna va acabar fart de l’equip britànic, signant amb Williams – curiosament, l’equip amb el que va fer els seus primers tests a Formula 1 l’any 1984 – tan bon punt Prost va anunciar que es retirava de la Formula 1.

Què hagués passat si Senna s’hagués quedat a McLaren i aquests haguèssin optat pels motors V12 italians enlloc d’acabar signant amb Peugeot? Mai se sabrà. Pel record queda, doncs, la imatge del casc del pilot brasiler al volant d’un McLaren completament despullat dels colors blanc i vermell de Marlboro.

Via Motorsportretro | Imatges: Sutton Images

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s