Patrick Depailler. Long Beach. Tyrrell-Cosworth 008. Onboard.

Després de passar uns dies per Palencia amb la familia de la meva parella – a resultes del qual dec haver-me engreixat uns dos o tres quilos – és hora de tornar a posar-nos en això de clicar tecles i publicar cosetes interessants. Per començar, què tal un video d’aquests que posa la pell de gallina? No fa ni dues setmanes vaig mostrar-vos una càmara onboard d’un Ligier-Matra de 1978, rodada a Monza quan el concepte de càmara onboard no estava ni molt menys tan extés com ho està avui en dia, demostrant una vegada més que la Formula 1 actual no té res a fer quan la comparem amb la Formula 1 dels gloriosos anys 70 i 80.

Si en aquella ocasió el so del V12 francés era la raó de ser del video, avui la cosa va de mans… tot i que la banda sonora del motor V8 Cosworth DFV tampoc està gens malament. Estem parlant de la temporada 1978, la mateixa en la que es va filmar la sel video del Ligier-Matra. No obstant, tant el pilot com el cotxe són diferents: en aquesta ocasió, tot el protagonisme recau en Patrick Depailler al volant del Tyrrell 008. L’escenari no és altre que el traçat californià de Long Beach, ple de pujades i baixades, desnivells i paelles que res tenen a veure amb els actuals circuits dissenyats per Tilke – molt més segurs que els traçats d’aleshores, però infinítament més soporífers si ens posem a comparar.

Evidentment, aquest clip no és ni molt menys tan entretingut com el mític video de Patrick Depailler al Gran Premi de Canada – mateix any i cotxe, per cert. En aquella ocasió, cada cop que l’accelerador passava del 15%, el cotxe s’atravessava amb una facilitat que ni els drifters més professionals. El video d’avui, per contra, ens mostra un traçat sec, tot i que això no és impediment per a que el pilot francés no pari de fer cantos curva sí, curva també. Jo és que m’hi estaria hores i hores veient clips com aquest…

Via Motorsport Retro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s