Jean Ragnotti torna al Rallye Monte-Carlo Historique amb un Renault 5 Alpine

Entrada publicada originalment a Competició.cat.

El proper dilluns 30 de gener, una nova edició del Rallye Monte-Carlo Historique partirà des de la Plaça de la Catedral de Barcelona — així com des d’altres punts d’Europa com Varsòvia, Turin, Reims, Oslo, Glasgow, Dresden i Bad Homburg — en una ruta maratoniana que culminarà dissabte 4 de febrer als carrers del Principat de Mònaco. Amb una llista d’inscrits amb més de 200 vehicles, no és d’extranyar que any rere any es celebri algun que altre aniversari o conmemoració especial. Enguany tot el protagonisme recau en el Renault 5, un model que durant el 2012 celebrarà el seu 40º aniversari.

La relació entre l’utilitari francés i el Rallye Monte-Carlo no és casual: l’any 1978 i al volant d’un Renault 5 Alpine patrocinat per Calberson, Jean Ragnotti i Jean-Marc Andrié van acabar el rallye en una més que meritòria segona possició scratch, un fet al que s’hi ha de sumar la tercera posició aconseguida per Guy Fréquelin i Jacques Delaval. Tot i la seva manifesta falta de potència en relació als seus rivals, els petits Renault van acabar la prova cedint poc mes de 2 minuts respecte als guanyador del rallye, Jean-Pierre Nicholas i el seu potent Porsche 911 SC. Va ser una barreja de sort, decisions encertades d’uns i desencertades d’altres i un temporal de neu que va penalitzar als vehicles amb tracció al darrera, un fet que, no obstant, no resta gens de mèrit a la gesta aconseguida pels pilots francesos.

Per tal de celebrar aquesta efemèride com cal, els francesos han restaurat una unitat deixant-la com nova, tot respectant les especificacions originals del Renault 5 Alpine amb el que Ragnotti i companyia van brillar en aquella complicada edició de 1978. El motor és un 4 cilindres atmosfèric de 1.397 cc el qual, en la seva configuració original, era capaç d’enviar 93 CV a les rodes davanteres a través d’un canvi manual de cinc relacions. No obstant, la clau en l’èxit de 1978 va ser el pes, situat en aquesta unitat al voltant dels 870 kilos, el que li permetia agafar velocitats de fins a 190 km/h i moures amb agilitat a les zones més revirades. Com no podia ser d’un altre manera, el pilot escollit per tornar a fer els mítics trams del Monte-Carlo en aquest 40º aniversari no és altre que Jean Ragnotti, qui de ben segur tornarà a donar espectacle en aquest Renault 5 Alpine taronja i vermell de Calberson.

Més info: Rallye Monte-Carlo Historique | Sortida des de Barcelona | Competició.cat


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s