Qui diu que els nous BMW M dièsels no són dignes de BMW M GmbH?

Fa unes setmanes BMW M GmbH va revolucionar el pati amb la presentació d’una nova gama de productes, a la que molt sutilment van anomenar BMW M Performance Automobile. D’entrada, cap problema: qualsevol proposta amb la lletra M i el cognom Performance és benvinguda. O no? El fet és que sota aquest nom tan suggerent s’hi amagaven cuatre nous models amb un denominador comú que poc té a veure amb la tradició bavaresa de BMW M GmbH: motors turbo-dièsels i tracció a les quatre rodes.

On estaven totes aquelles argumentacions que deien que un cotxe esportiu havia de tenir necessàriament un motor de benzina? Què ha passat amb la tradició dels motors atmosfèrics d’altes prestacions? No haviem quedat en que la tracció al darrere era molt més divertida que la tracció integral? Queda clar, doncs, que els M550d xDrive, M550d xDrive Touring, X5 M50d i X6 M50d han significat un abans i un després per BMW… i per molts aficionats a la marca de Münich. Aposto a que més d’un fins i tot s’ha plantejat seriosament el suïcidi…

Sobre el paper, no obstant, les coses no són blanc o negre. Agafem, per exemple, el M550d xDrive. Sota el capó s’hi amaga un sis cilindres de 3.0 litres amb tecnologia tri-turbo, capaç de rendir 381 CV entre 4.000 i 4.400 rpm i un par màxim des-co-mu-nal de 740 Nm, disponible des de les 2.000 rpm. Tot plegat li permet accelerar de 0 a 100 km/h en 4,7 segons, agafar els 250 km/h de velocitat màxima (auto-limitada), homologant un consum de tan sols 6,3 l/100 km.

Vist el video de Sport Auto, queda clar que el M550d xDrive no és una proposta “petrolera” en el sentit negatiu de la paraula, oi? I si no, digueu-me cotxes que tinguin 740 Nm de par a partir de 2.000 rpm i que puguin arribar als 250 km/h amb la facilitat que ho fa la nova super-berlina dièsel de BMW.

El preu del BMW M550d xDrive és de 90.400 euros, una xifra significativament inferior als 117.500 euros que costa el M5 de 560 CV. Què tenim, doncs? Una berlina que gasta entorn als 4 l/100 km menys (9,9 l/100 km), que accelera pràcticament igual (4,4 segons per arribar als 100 km/h), que corre el mateix, i que costa 27.000 euros menys. Si tenim en compte que les pretensions del M5 mai han estat les de convertir-se en una referència en circuits — com sí ho és pel BMW M3 — sino ser l’eina perfecta per recòrrer grans distàncies en el menor temps possible (sempre per autobahn, clar), quin dels dos té més raó de ser: el M550d xDrive o el M5? No sé vosaltres però jo ho veig clar.

Torno una mica al que vaig dir del nou Audi RS4: combinar “el millor dels dos mons” no té sentit en els temps que còrren. Amb aquests 27.000 euros de diferència, per exemple, un podria comprar-se un Lotus Elise o, fins i tot, un Renault Clio Cup per desfogar-se en circuits amb un cotxe de curses de veritat. Definitivament, que m’agradi més un BMW M550d xDrive — millor en carrosseria Touring familiar — que tot un M5 de 560 CV és la prova palpable de que em faig gran…

Via World Car Fans | Més info: Motor.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s