Recuperant fotos: Lamborghini Supercar Celebration 2006 a Brighton

Aquest cap de setmana he seguit recuperant imatges inèdites al blog, i avui us volia parlar de la Lamborghini Supercar Celebration que es va celebrar l’any 2006 a la ciutat britànica de Brighton. En Michal, un amic txec que per aquella època casualment vivia en aquella ciutat, va publicar una entrada a TheAutoUnion — aleshores Jabbasworld — on comentava que Lamborghini UK estava preparant una festa grossa a nivell international. No sé per quina extranya raó, em va entrar la curiositat i m’hi vaig llençar de cap. I dic que no sé per què perquè la veritat és que a dia d’avui encara em pregunto que em va motivar a anar a una “simple” concentració. En fi…

El fet és que uns quants dies després allà estava jo, camí de Brighton després d’aterrar a Gatwick amb moltes ganes… però també amb molt fred. Moltíssim. Recordo que fotia un vent gelat de collons, el que, sumat a una lleugera pluja, va provocar que arribés al B&B calat com una mala cosa… tot i tenir paraigües!! El cap de setmana prometia. I és que ja se sap: els esportius d’aquest nivell i la pluja no solen combinar gaire bé, clar que estant en un país on plou dia sí dia també un es podia esperar qualsevol cosa…

Per anar a la galeria completa (274 fotos) només cal clicar sobre qualsevol de les imatges en aquesta entrada, o anar directament al meu compte de Google+.

Després de trobar-nos al B&B — que si no recordo malament es deia Andorra — i esmorzar plegats, el txec i jo vam arribar bastant d’hora al passeig marítim de Brighton, una ciutat força recomanable tot i el poc que vaig poder veure d’ella. El fet és que ens vam presentar tan aviat que els cotxes encara no havien arribat, un fet que, vist des del cantó positiu, ens va permetre fer fotos sense gaire gent al voltant dels cotxes…

Per desgràcia, a mesura que va anar avançant el dia la cosa es va anar omplint i omplint cada vegada més, el que serveix tant pels curiosos com pels cotxes que allà s’hi van aplegar. Tot i que l’organitzador era l’importador de Lamborghini al Regne Unit, a l’acte també s’hi van deixar veure alguns Ferrari — un F40, un Enzo i dos o tres V8 més — i un espectacular Pagani Zonda F que, curiosament, va ser el primer que vaig veure en directe. No menys espectacular que el biplaça italià va ser un Jaguar XJ220 S preparat per TWR, una de les sis úniques unitats que d’ell es van fer. Tot i així, digue’m que la proporció d’esportius de Sant’Aghata Bolognese en relació a la competència debia ser de 15 a 1. Si no més…

Recordeu que estem parlant de 2006. En aquella època, del Gallardo només es coneixia la versió estàndar, el descapotable Spyder i el SE, al que s’hi ha de sumar un espectacular IMSA Gallardo GTV eixamplat. Des d’aleshores, però, del Gallardo s’han fet versions, variants esportives i evolucions per donar i per vendre: Nera, Superleggera, LP560-4, LP560-4 Super Trofeo, LP560-4 Spyder, LP550-2 Valentino Balboni Edition, LP560-4 Bicolore, LP570-4 Blancpain, LP570-4 Superleggera, LP570-4 Spyder Performante, LP570-7 Super Trofeo Stradale, LP550-2 Spyder, etc.

El cas del Lamborghini Murcielago no és gaire diferent: l’any 2006 la seva gama es limitava a la versió coupé i al Roadster, i al SE40 (del qual no vam veure cap unitat, llàstima). No obstant, des d’aquella època s’han presentat els següents: LP640, LP640 Roadster, LP640 Versace, LP650-4 Roadster, LP670-4 SuperVeloce i LP670-4 SV China Edition. Pim pam.

Clar que no només de Gallardo i Murcielago anava la cosa. A Brighton es van deixar veure infinitat de Diablos en totes les versions possibles, incloent les espectaculars SE30 i SV, un bon grapat de Countach, Espada, Urraco, Jarama, Islero, Miura, Jalpa, els primers 350 GT i 400 GT… i fins i tot un tractor! De fet, resulta més fàcil anomenar els que no es van deixar veure per la ciutat britànica: el LM002 i el Silhouette. I ja està. Tot i morir-me de ganes de veure un Rambolambo d’aquests, la veritat és que no em podia queixar…

Dissabte podriem dir que el clima va respectar a la concurrència, més o menys. Diumenge, no obstant, no vam tenir tanta sort: pluja, fred i vent a parts iguales van fer d’aquest esdeveniment tota una odisea. Va ser tan merda, de fet, que estic segur que en Picó s’hagués fet tocaments i tot. A aquest fet — el del clima, no el dels tocaments d’en Picó — s’hi ha de sumar la ingenuitat de pensar que el meu amic tenia cotxe, raó per la qual no vaig llogar res per la meva banda. Error. Error monumental, especialment si tenim en compte que l’esdeveniment es va desplaçar a la ciutat veïna de Eastbourne, situada a uns 35 km de Brighton. Després d’agafar el bus que no tocava i perdre’ns per la campinya anglesa enmig d’un dia de merda, per fi vam arribar a la nostre destinació.

Per sort, la veritat és que el lloc escollit per concentrar els participants a la Lamborghini Supercar Celebration va justificar plenament tot el temps perdut esperant l’autobús enmig del no res. Enlloc d’escollir un aparcament com el dia anterior, la organització va reunir els cotxes en una mena de parc municipal cobert d’herba a la vora del mar, el que contrastava de meravella amb els cotxes, tal i com es pot veure a les fotos.

En definitiva, haig de reconèixer que m’ho vaig passar d’allò més bé… tot i el mal temps. La gent era sumament amable i l’accés era total en tot moment (m’agradarà veure el mateix quan la comitiva de Ferraris F40 entri al Circuit de Catalunya d’aquí a unes setmanes, a veure com s’ho organitzen). Un altre món, vaja. Per veure la totalitat de les fotos (274) només heu de clicar en qualsevol de les imatges o anar directament al meu compte de Google+.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s