Chris Harris sobre el nou Porsche Boxster

El Porsche Boxster és un cotxe pel que sempre he tingut una mica de sentiments oposats. Per un costat és un Porsche, amb tot el que això representa. També té el motor allà on toca, i no per darrera de l’eix posterior, com el 911. Per desgràcia, també té punts febles molt a tenir en compte: el públic que habitualment s’associa a aquest model, el fet que un 911 no és gaire més car que un Boxster en el mercat de segona mà (sabieu que es poden trobar Boxsters de la primera generació per 13.000 euros?!). El pitjor de tot és aquesta imatge de cotxe afeminat que sempre l’ha acompanyat, raó per la qual Chris Harris comença la prova de la darrera versió, presentada recentment al sud de França, preguntant-se si Porsche finalment ha aconseguit crear un Porsche Boxster que un home podria voler comprar.

Tenint en compte que és més ample, més llarg, més baix i que té els voladissos més curts tant al davant com al darrera, ja d’entrada admeto que el nou Boxster em té el cor robat. A tot això li hem de sumar un motor de 350 CV com el del Porsche 991 Carrera (la versió més bàsica, això sí), convertint-se per primer cop en una seria alternativa al seu germà gran. No obstant, com que de moment encara no he tingut oportunitat de provar-lo ens haurem de refiar de la opinió de tot un professional com Chris Harris.

A mi el que veritablement m’agrada dels seus videos és que no només es limita a explicar-te les dades tècniques del cotxe en qüestió, sino que a més a més sap escollir molt bé les paraules per transmetre què és el que se sent darrera el volant. Pel que sembla, l’únic inconvenient del nou Boxster és la seva direcció elèctrica (recent estrenada en aquest model, caca). Tota la resta sembla estar a l’alçada del que s’espera d’un producte d’Stuttgart-Zuffenhausen: el motor, el canvi manual de sis relacions, els diferents controls dels diferencials actius i de la suspensión PASM, la versatilitat, etc.

El que més em sorprén és la confessió que Chris Harris fa cap al final, on comenta que des de la primera generació del roadster alemany mai havia tingut la sensació de preferir el Boxster al 911, un tendència que sembla trencar-se en el nou model d’Stuttgart. I dic que és un fet especialment remarcable quan estem parlant d’un paio estretament vinculat a Porsche i als models del fabricant alemany. Cal que us recordi que a casa seva hi té un RS 4.0? Vist el panorama, em sembla que ara esperaré uns 15 anys a que el nou Boxster baixi considerablement de preu, com a mínim fins a una xifra que jo pugui pagar. Qui sap. Pot ser aprofito la crisi dels 40 com a excusa…

Via Jalopnik

Actualitzada: Pel que es veu, el nou Porsche Boxster ha estat capaç de trencar la barrera dels 8 minuts al Nürburgring, parant el crono en un més que interessant 7:58. No està gens malament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s