Eric Clapton i el seu Ferrari 458 Italia reconvertit en 512 BB

M’imagino que comprar-se un Ferrari ha de ser tota una experiència. Per començar, només perdres en l’interminable llistat d’opcions ja deu requerir un bon grapat d’hores: colors, acabats, teixits, equipament. Les opcions i combinacions possibles segurament tendeixen a l’infinit… i tot i així, sempre hi haurà gent per a qui una versió estàndard no sigui prou exclusiva. Per tots ells, Ferrari va engegar fa un parell d’anys un programa de personalització amb nous teixits i combinacions de colors. Tot val per tal de tenir un Ferrari exclusiu.

No obstant, sempre hi ha gent que va més enllà. I quan dic més enllà vull dir MOLT més enllà. D’exemples recents en tenim bastants: el famós Pininfarina P4/5 de Jim Glickenhaus, basat en un Ferrari Enzo, el Superamerica 45, el P540 Superfast Aperta, etc. Es tracta de cotxes únics, dels que només es fabrica una sola unitat a preus prohibitius. D’aquests que “si preguntes quant val és que no el pots pagar”. El darrer exemple ha aparescut per sorpresa a Londres, i porta el nom de Ferrari SP12 EPC.

Les sigles SP responen a Special Project, mentre que EPC correspon a les sigles d’un tal Eric Patrick Clapton. Us sona? Exacte, el cantant. Tal i com es pot veure a les imatges, aquest Ferrari tan especial está inspirat en el mític 512 BB. Tot i que la idea original passava per equipar un V12 sota el capó (posats a ser fidels al original, per què no un 12 cilindres bòxer?), al final Clapton s’ha hagut de conformar amb el V8 del 458 Italia, el model en el que s’ha basat tot el projecte. En aquest sentit, tot l’apartat mecànic — motor, canvi, suspensions, electrònica — és el mateix que el del vehicle donant.

Que us agradai o no ja és un altre tema: mentre el Pininfarina P4/5 era un tribut modern i elegant al Ferrari P3/4, aquest invent sembla un tuning mal acabat. Posats a recordar, el nou Lancia Stratos, també dissenyat per Pininfarina i basat en un 430 Scuderia, també estava molt millor acabat que aquest invent. Un invent que, per cert, ronda els 3 milions d’euros, tal i com s’ha apuntat en alguns mitans. Però bé, contra gustos no hi ha res escrit.

Via Carscoop | Skiddmark

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s