Adenauer Forst: 40 anys després, la gent segueix cagant-la igual

Divendres Sant és un dels dies més animats al Nürburgring. D’alguna manera, aquesta jornada marca l’inici de temporada després del llarg hivern. I clar, la gent arriva amb moltes ganes i després passa el que passa. D’entre els videos que he vist, hi ha un que m’ha cridat poderosament l’atenció. Està grabat a la entrada dAdenauer Forst, una curva que no trobo especialment complicada (sobretot si la comparem amb d’altres molt més perilloses, començant per Fuchsröhre just uns metres abans) però que la gent insisteix en menjar-se-la amb patates.

Curiosament, Adenauer Forst és el mateix revolt (o conjunt de revolts, podriem dir, perquè és una zona força revirada) on es va grabar un dels videos més memorables que recordo del Nürburgring. Data de 1970, una època on ni els cotxes eren el que són ara ni les mesures de seguretat s’assemblaven a les que tenim avui en dia. Tot i així, tal i com es pot veure al video, la gent entrava passadíssima volta sí, volta també. Com he dit, Adenauer Forst no és especialment complicada. El principal problema és que la entrada és cega i costa molt trobar el punt d’entrada venint des d’abaix. D’aquí que molta gent arrivi massa ràpid i es mengi el piano amb patates.

En els dos videos que trobareu més avall veureu que, tot i haver passat més de 40 anys entre l’un i l’altre, la gent segueix cometent les mateixes errades. Curiós, si més no. De fet, revisant entrades anterior he vist que l’any passat ja vaig publicar un de similar. En fi. AL final serà veritat això que diuen de que l’home és l’únic animal que s’entrabanca dues vegades amb la mateixa pedra.

Ja que estic, molta atenció al accident d’un Honda CR-V que va quedar totalment desintegrat durant la mateixa jornada. Tant el conductor com l’acompanyant es troben perfectament, però no deixo de pensar què va portar a aquell paio a entrar tan a lo bèstia en aquell revolt. Què es pensava? que era en Ken Block? Jo al Nürburgring he entrat tres vegades amb el Meriveyron, i mai se m’ha passat pel cap anar ràpid. Sabia que és el que tenia entre les mans, sabia que entrar 2 km/h més ràpid del que toca en un revolt podria significar una subvirada que m’enviés fora, sabia que el xasís és un bunyol. En fi.

Via Bridge to Gantry

2 pensaments sobre “Adenauer Forst: 40 anys després, la gent segueix cagant-la igual

  1. Crec tenir una explicació, si mes no, teòrica al perquè de tant sarau a Adenauer Forst. Quan comences la pujada cenyin-te a l’esquerra per creuar, després fem la dretes pel piano i frenem, comprimim la suspensió esquerra, i quan es fa la transferència de masses cap al revolt a esquerres, es quan a molta gent se li descontrola el xassís. Si no… que m’ho expliquin.

  2. El problema pot ser aquest — passar pel piano. Jo crec que la gent simplement entra passadíssima. I no parlo necessàriament de la esquerres final, a dalt de tot, la que tothom es menja, sino de la dretes que hi ha just abans… que és llavors quan passa el que tu dius: amb la suspensió esquerra carregada a tope, el canvi de direcció és el que acaba provocant la sortida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s