La setmana en 30 tuits (i altres canvis al blog)

M’imagino que a aquestes alçades ja us haureu adonat que al blog ja no publico tant com solia fer-ho. Les raons són les de sempre: falta de temps… i quan en tinc, una mica de mandra per posar-me a escriure. Si, ho admeto. Suposo que és cosa de que em faig gran. Clar que això no vol dir que ara deixaré de publicar cosetes curioses d’un dia per un altre. Més aviat al contrari. Durant la setmana passada vaig decidir exprimir una mica més el compte de Twitter, tuitejant coses interessants a mesura que les anava trobant. I la veritat és que m’agrada. I m’agrada molt per dos motius, principalment. Primer, perquè per escriure un tuit només cal un minutet, mentre que per fer una entrada a vegades m’hi tirava fins a mitja hora. O més. I segon, perquè així no em deixo tantes coses pel camí. Perquè creieu-me, a la etiqueta Colla Verglas de Google Reader tinc material per omplir el blog durant mitja dècada.

Aquesta és la raó principal per la que he decidit moure la central d’operacions de Colla Verglas del blog a Twitter, una eina molt més dinàmica, instantànea i directe. I com que sé que no tothom que llegeix el blog té compte de Twitter (tot i que per llegir els tuits de Colla Verglas tampoc cal estar registrat) he decidit que cada setmana publicaré un resum amb el millor que he penjat durant els set dies anteriors. Intentaré cenyir-me a 30 tuits, però no prometo res. Comencem?

Pel que fa al blog, tampoc el penso deixar de banda. Bàsicament, a partir d’ara publicaré contingut propi i més personal, siguin entrades amb les fotos de tal o qual viatge, sigui rampells d’aquests on m’agafa per opinar de tal o qual cotxe, o sigui per parlar de les proves que faig per Motor.cat. Com aquesta.

Darrera de la decisió de passar del blog a Twitter hi ha una raó ben senzilla. Al cap i a la fi, el que publicava al blog era, en la majoria dels casos, una còpia flagrant del que trobava a altres llocs. No una còpia literal, ja que com a mínim sempre he intentat que el cos del text sigui de collita pròpia, però sí una còpia en quan al contingut. I clar, per fer això acabo abans fent servir directament Twitter, que després de tot és precissament això: la forma més ràpida i eficaç de compartir enllaços, fotos i videos entre la gent que coneixes. En aquest sentit, l’únic que publicaré al blog a partir d’ara serà material propi i, pot ser, alguna noticia en la que voldria afegir alguna cosa i amb 140 caràcters no en tinc prou.

Així doncs, ja sabeu. Si voleu estar al corrent de tot el que vaig trobant-me per internet, el més ràpid i còmode és seguir el compte de Colla Verglas a Twitter. Per a qui no els hi agradi l’eina de l’ocellet, però, cada setmana publicaré un resum amb el millor, així que tots contents i ningú deixat de banda. Si us pregunteu com és que no he parlat de Facebook, la raó és ben senzilla. No vull saturar els vostres murs amb tropemil posts al cap del dia. A Twitter, per contra, tot queda més diluït, mentre que a Facebook, penjar més de dos o tres coses al dia frega l’spam. I ho dic amb coneixement de causa i des del punt de vista de l’usuari. Això sí, cada dia intentaré publicar una foto curiosa, divertida, impressionant per animar una mica el tema. I si trobo algun video que valgui molt la pena també el publicaré. Diguem que Colla Verglas dona el salt definitiu a les xarxes socials.

PD.- Evidentment, a partir d’ara aquest tipus d’entrades també substituiran els pupurrís informatius que solia publicar de tant en tant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: