Ja està aquí la dosi anual de car spotting al Nürburgring

Abans de seguir parlant del viatge de noces, em ve de gust fer una petita pausa tècnica per parlar del Nürburging i de la trobada anual que cada juny fem els amics de TheAutoUnion. Aquest any, el Rebel Run 2012 va celebrar-se el darrer cap de setmana de juny, dos dies de Touristfahren a temps complert que van donar molt i molt de sí. Abans de continuar, només dir que trobareu totes les fotos (214) al compte de Google+.

Dissabte el meu germà va llogar un Mazda MX-5 a Rent4Ring. Originalment habia reservat un Suzuki Swift Stage 3 però com a regal per ser el padrí del nostre casament, la Mireia i jo vam decidir pagar-li la diferència i que agafés finalment el Miata. Al dia següent, un servidor va agafar un Suzuki Swift. Tot i que d’ambdos cotxes parlaré amb més calma en una propera entrada, haig de dir que el Swift Sport em va deixar MOLT sorprés. Tant és així que em sembla que el proper cop que hi vagi repetiré la experiència.

Sigui perquè aquest any quasi no m’he mogut de l’aparcament de la entrada, sigui perquè el circuit va romandre quatre hores tancat degut a un accident, sigui perquè aquest any he fet més vida social que mai, sigui perquè un dia me’l vaig passar al volant i l’altre organitzant els copis de l’Ignasi — o Ringnasi, com el coneixen per allà — el fet és que enguany tinc la sensació d’haver tornat amb menys fotos del que és habitual.

Tot i així, em sembla que he tornat a retratar bastant bé què és el que un es pot trobar al mític circuit alemany qualsevol cap de setmana d’estiu: una barreja força particular de cotxes de carrer, super-esportius i invents del TBO en la que, com sempre, BMW i Porsche es reparteixen el protagonisme a parts iguales.

Aquest any fins i tot vam poder veure un parell de cotxes de curses amb plaques de matrícula. El Dacia Logan que veieu sobre aquestes línies em va recordar al Dacia Logan RS amb motor 2.0 16V i canvi seqüencial del que us vaig parlar fa uns mesos. Per desgràcia, només va caldre donar un cop d’ull a l’interior per descobrir que es tractava d’una versió força més civilitzada i basada en la versió estàndar. Llàstima.

Per tal de guanyar una mica de temps, cada cop que hi ha un tancament — i aquell cap de setmana va haver un que va durar 4 hores, provocat per un accident en el que va morir un motorista — els BMW M5 Ring Taxi sempre són els primers en posar-se davant de les barreres, el que dona lloc a fotos tan curioses com aquesta.

Sense cap mena de dubte, la estrella del cap de setmana va ser el Gumpert Apollo que es va deixar veure tan dissabte com diumenge. Es tractava d’una unitat privada que va donar força voltes al Nordschleife, un fet no gaire habitual quan parlem d’aquest tipus de cotxes. Tot i així, el seu ritme no era ni molt menys com el dels GT3 i CSL habituals…

Al seu costat, un preciós McLaren MP4-12C. Aquest és el primer que veig al carrer, en directe, i haig de reconèixer que les fotos no li fan justicia. Veure’l al costat del Gumpert em va recordar l’altre gran moment que vaig viure al Nürburgring ara fa un any, quan dos Bugatti Veyron van aparèixer alhora al aparcament del circuit.

Aquell cap de setmana també vaig veure per primer cop — en directe i fora d’un saló — el nou Toyota GT 86. A mi segueix sense convèncer-me del tot, sigui per les rodes en mida 17″ (tot i que jo sempre he estat molt crític amb les rodes excessivament grans, aquí unes 17″ queden “petites” per tant pas de roda) o per aquesta imatge de jove tuneru que l’acompanya. M’imagino que el temps dirà si acaba convertint-se en una referència com el Mazada MX-5 o en un mite com el seu pare espiritual, el Corolla AE86 Sprinter Trueno. Jo, sincerament, dubto que ho aconsegueixi.

Aquest Mercedes-Benz SLS AMG, acabat amb verd mat i ben carregat d’enganxines de Valentino Rossi i Nicky Hayden, va ser una de les curiositats del cap de setmana. Déu n’hi do la de voltes que va donar…

D’entre els cotxes petits que es veuen per allà, i deixant de banda els Suzuki Swift, el model més popular entre les empreses de lloguer, cada cop es veuen més i més Mini Cooper S amb nivells de preparació que a vegades no tenen res a envejar als Mini de la copa. Aquest “patrocinat” per Bilstein es veia d’una hora lluny…

Al Nürburgring no tot és velocitat punta. Tampoc es tracta de fer el millor temps de volta possible. Molts cops només cal un bon cotxe descapotable, agafar un ritme còmode i sense estrés, i deixar-se portar tot disfrutant del paisatge, com molt bé va fer el propietari d’aquest preciós Morgan.

Clar que aquest immaculat MG tampoc es quedava enrera…

A vegades pels aparcaments un es pot creuar amb joguets força interessanta. Aquest Nissan Skyline R33 GT-R n’és un bon exemple. Mooooolt millor que els més moders Nissan GT-R.

Resulta curiós que amb la varietat de cotxes ràpids que hi ha al mercat, tant nous com de segona mà, siguin de la marca que siguin, la opció número 1 de la majoria d’habituals al Nürburgring sigui el Porsche 911 GT3 en qualsevol de les seves versions: 996, 997, GT3 RS, RS 4.0, etc.

Fins i tot un cotxe tan únic i especial com el 997 GT3 RS 4.0, última entrega de la saga 997 i del qual només s’han fabricat 600 unitats, s’ha convertit en molt poc temps en tot un habitual del Nordschleife. Aquesta és, de fet, una de les raons per les que admiro tant la marca Porsche: només cal anar al Nürburgring per veure que el fabricant alemany és la primera opció per la majoria de la gent que va ràpid. Serà per algo, dic jo.

I el millor de tot és que els que opten per Porsche no és que vagin precissament a poc a poc. La majoria d’ells saben el circuit de memòria i condueixen en conseqüencia. Només cal apropar-se a zones ràpides com la de Fuchsröhre, des d’on vaig tirar aquesta foto, per veure ho ràpid que baixen alguns. Pall de gallina.

Entre tant 911 modern, un 911 dels de la primera fornada crida l’atenció i de quina manera! Aquest en particular estava impecable.

Clar que si parlem de Porsche clàssics, és impossible no mencionar aquesta preciositat, un Porsche 356 italià que no va dubtar a fer un parell de voltes al Nordschleife. Per treure’s el barret.

Aquest Renault 5 Alpine Turbo el tinc clitxat des de que vam anar amb el nostre GT Turbo ara ja fa un parell d’anys. Un habitual de la zona que, evidentment, no es limita només a deixar-se veure per l’aparcament.

Fa un parell de caps de setmana va tenir lloc al Nürburgring una de les cites relacionades amb el món dels clàssics més importants a nivell europeu: el prestigiós AvD Oldtimer Grand Prix. Com que la majoria de propietaris no vol desaprofitar la oportunitat de donar una volta al vell Nordschleife, és una ocasió ideal per veure clàssics que s’un altre manera no es troben amb facilitat. El cap de setmana que hi vam anar nosaltres, però, era un cap de setmana com qualsevol altre. Imagineu, doncs, la sorpresa al veure un trasto com aquest…

Aquí un altre clàssic d’aquests que tant m’agraden: un AC/Shelby Cobra — amb tanta rèplica i tantes variants s’em fa difícil saber què és què — al costat del Mazda MX-5 que va llogar el meu germà.

Amb el que gasten els cotxes al Nürburgring, un altre de les cosetes que es poden fer per allà és limitar-se a esperar-los a la benzinera que hi ha a Döttinger Höhe, al costat de la entrada al circuit. A vegades, i amb una mica de sort, es poden arribar a veure trastos impressionants com el Porsche Carrera GT preparat per Edo Competition que vam veure fa un parell d’anys — accelerada a fons i al tall inclosa — o aquest extrany tot-terreny Volkswagen que no havia vist mai abans. Algú em sap dir el model?

He decidit deixar pel final el que pot ser hagin estat els dos cotxes més extranys i surrealistes de tot el cap de setmana, probablement integrants d’algún rallye pseudo-freak d’aquests que tant agraden als britànics. Així doncs, què m’en dieu d’aquesta Volkswagen Transporter imitació de la furgo The Mystery Machine dels còmics d’Scooby Doo?

Clar que si haguèssim de triar el cotxe més impactant de tot el cap de setmana, sense cap mena de dubte el guanyador seria aquest Volvo V70 imitant la furgoneta de la pel·lícula “Dos tontos muy tontos”. Im-pressionant. Sublim. Meravellosa. No tinc paraules.

En resum va ser un altre cap de setmana tremendament productiu, tant pel que fa a les fotos com a les voltes o als cotxes que es van deixar veure per allà. Si us sóc sincer, ja tinc ganes de tornar-hi. Com sempre, trobareu totes les fotos (214) al compte de Google+.

5 pensaments sobre “Ja està aquí la dosi anual de car spotting al Nürburgring

  1. Té origen militar, igual que el Kübelwagen. De fet l’Iltis és el successor (no sé si directe o si hi havia algun altre model entre mig) del Kübel.

  2. Jo al principi pensava que era una evolució del Kügel. Veih que estava equivocat.

    Per cert, ja que estic, saps algun lloc on pugui portar el Canon 70-200 F4 per a que el revissin i arreglin una cosa. Pensava portar-lo al servei oficial, però com a expert, si tens alguna altre suggerència te la agraïria.

  3. Ho sento, la única incidència tècnica que he tingut la vaig sol·lucionar al servei oficial de Nikon. Si no vols portar-ho a SerPlus, investiga una mica en foros perquè sé que hi han uns quants tallers independents que reparen material fotogràfic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s