El Porsche 911 (991) GT3 es deixa veure per terres catalanes!

Aquest matí he tingut una aparició. Aparcats a la benzinera Petrocat que hi ha al Carrefour de L’Ametlla del Vallés, a la C-17 en direcció Vic, hi havia tres Porsche negres perfectament aliniats. A primer cop d’ull semblaven tres 997 GT3 normals i corrents — si és que un GT3 es pot definir com a “normal i corrent”, clar. Al veure la matrícula alemanya “LB” he caigut en que el que tenia davant pot ser era força més especial del que em pensava en un primer moment: estava davant de tres prototips del Porsche 911 (991) GT3 sense quasi res de camuflatge!

Sense pensar-m’ho dues vegades vaig aparcar com vaig poder, vaure treure l’iPhone — perquè a falta de càmera rèflex bones són les fotos de l’iPhone, diuen — i em vaig posar a tirar fotos com un tonto. Després de tot, era el primer cop que veia el 911 (991) GT3 pràcticament sense camuflatge!! Uns metres més avall, al costat d’una furgoneta hi havia els enginyers i pilots de proves fent un cafetó. En un primer instant, em van mirar però no es van moure. Jo a la meva. Click, click, click…

Dels tres prototips que tenia al davant, dos corresponien a la versió GT3, clarament identificable per l’aleró posterior, l’escapament central, l’splitter davanter, la sortida d’aire al capó o les descomunals pinces de fre davanteres. Dic això perquè quan ja portava un parell de minuts fent fotos com un boig, un enginyer s’em va apropar i en un perfecte castellà em va dir que allò era un Carrera amb tot de complements que “se pueden comprar”. Si, un Carrera, claaaaro. I el cotxe vermell aquell del costat era un Veyron, no et fot? El tercer en discòrdia semblava un Carrera, tot i que les sortides d’escapament centrals que li penjaven per darrera deixaven entreveure que pot ser no era el que semblava a primera vista. Ves a saber.

Estèticament les diferències entre la versió Carrera i les versions GT3 són força notables. Només cal donar un cop d’ull al frontal per adonar-se que el GT3 és un joguet molt seriós.  Per començar, el paracops davanter és molt més agressiu que el de la generació sortint, amb un splitter més visible i unes entrades d’aire molt més marcades. Les llandes — d’un sol cargol, com tots els Turbo i GT3 posteriors al restyling de la generació 997 — són de nou disseny i em recorden molt a les Dymag que, entre d’altres, equipava el Tramontana. Al darrera, l’aleró fix recorda una mica al del GT3 MK2, mentre que el paracops posterior — la única part “camuflada” de tot el cotxe — segurament amaga dues sortides d’aire com a la versió anterior.

Tots tres cotxes estaven equipats amb el canvi PDK amb lleves al volant. Si parlem de pneumàtics, els dos GT3 anaven força ben calçats, amb gomes Pirelli P-Zero en mida 305/30 ZR20 al darrera i 245/35 ZR20 al davant. Pel que fa als frens, i si la memòria no em falla, totes dues unitats muntaven frens d’acer normals (res de frens carbon-ceràmics PCCB) amb pinces de sis pistons al davant i quatre al darrera.

Després de recrear-me en el tema fotogràfic una bona estona, l’enginyer molt educadament em va dir que pot ser ja n’hi havia prou de tirar fotos. Haig de dir que ho va dir tan amablement que no m’hi vaig poder negar. Això sí, el marxar no vaig poder resistir la temptació de fer un petit video on, malauradament, quasi no se sent res. Segons l’enginyer estaven realitzant uns tests a la IDIADA, la pista de proves que hi ha a Tarragona, tot i que tenint en compte que estaven a la C-17 en direcció a Osona, no m’extranyaria que la seva ruta inclogués alguns dels trams més mítics del enyorat Catalunya-Costa Brava. Sigui el que sigui, després del salt trobareu el video i la resta de fotos que vaig fer amb l’iPhone.

Anuncis

20 thoughts on “El Porsche 911 (991) GT3 es deixa veure per terres catalanes!

Add yours

  1. Contrary to popular notion, these stones are not
    formed by food particles. It’s possible you’ll choose to contemplate this a previous resort in case the other techniques outlined previously mentioned
    are as well inconvenient available for you. Sometimes solid foods can become trapped in the crypts of
    the tonsils allowing them to solidify.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: