Toyota destrossa el récord del Nürburgring… per a cotxes elèctrics

Per la majoria de fabricants, el Nürburgring és l’escenari ideal per comparar el rendiment d’un vehicle en relació a la competència. Tot i que no hi ha cap organisme que ho reguli, tot i que el temps o la climatologia pugui variar entre prova i prova, tot i que cada intent depengui única i exclusivament del propi fabricant — amb totes les trampes que això pugui significar –, aconseguir un bon registre al circuit alemany és vital a l’hora de voler mostrar el veritable potencial d’un model o una tecnologia determinada. La darrera marca en autoproclamar el seu rècord particular al Nordshleife ha estat Toyota, després de marcar un interessant registre de 7:22.329 amb el prototip TMG EV P002 elèctric.

Tenint en compte que fa un parell de setmanes el Porsche 918 Spyder va rodar en 7:14 (sortint des de parat!!), un podria pensar que el 7:22 del Toyota elèctric tampoc és un registre com per tirar coets. Res més lluny de la realitat: amb aquesta volta, Toyota ha millorat en 25 segons el temps que ells mateixos van establir el passat més d’agost, i supera amb escreix el temps de 8:09.099 que l’Audi R8 e-tron va establir fa uns mesos — clar que aquí parlem d’un vehicle de producció i el Toyota és un cotxe de curses en tots els sentits.

Jochen Krumbach va ser l’encarregat de posar-se al volant del prototip TMG EV P002, un vehicle similar a una barqueta Radical i equipat amb dos motors elèctrics encarregats de generar una potència equivalent a 469 CV i un par màxim de 890 Nm. Tot plegat, unit a un pes de tan sols 970 kilos, permet al laboratori rodant de Toyota arribar als 255 km/h de velocitat punta i aconseguir parar el crono en 7 minuts i 22 segons al Nürburgring. Tot i així, i per impressionant que pugui ser una volta al Nürburgring acompanyada únicament del so del vent i la fricció dels pneumàtics, què voleu que us digui — jo segueixo preferint el so d’un bon motor de combustió.

Curiosament, un dels aspectes més interessants de tot aquest projecte poc té a veure amb el registre establert per Krumbach i el TMG EV P002. Parlo del particular sistema de recàrrega de bateries que Toyota Motorsport ha ideat, i que consisteix en una bateria externa instal·lada en una furgoneta d’assistència que permet recarregar les bateries de ió-liti de 42 kWh en un temps rècord. Aquestes bateries “d’assistència”, desenvolupades conjuntament amb la empresa alemanya Schneider Electric, es poden recarregar durant la nit convertint-se en una solució ideal per no haver de dependre d’una infrastructura elèctrica convencional. De fet, Ludwig Zeller, Director General de TMG, es mostrava més satisfet per la presentació d’aquest sistema ràpid de recàrrega que del propi rècord de volta establert per Jochen Krumbach. I és que, segons ell, quan parlem de cotxes elèctrics sovint es parla de potència i autonomia, però poques vegades es cau en que tot plegat depén d’un bon sistema de recàrrega. Raó no li falta.

Via MotorAuthority

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s