Tota la informació sobre el nou Renault Clio Cup 2013

Aquesta darrera setmana ha estat d’allò més animada per Renault. El saló de París va ser l’escenari escollit per la presentació en societat del nou Clio RS 200 EDC. Només uns dies després, al circuit de Paul Ricard i amb motiu de les World Series by Renault, tot el protagonisme va recaure en la versió de curses — el nou Renault Clio Cup de circuits. Les primeres informacions sobre el nou joguet francès no eren gaire clares, centrant-se principalment en quatre fotos i obviant bona part de les especificacions técniques. Avui us podem oferir una mica més d’informació sobre el nou model gràcies a la col·laboració d’en Roger, qui ens ha facilitat el dossier oficial. Comencem?

D’entrada, imagino que per Renault no deu haver estat gens fàcil aconseguir un substitut a l’alçada de l’anterior generació del Clio Cup. Amb 700 unitats venudes des de 2006, i havent estat el propietari d’una d’elles durant tres temporades, creieu-me si us dic que pocs cotxes són capaços d’oferir el mateix grau de prestacions amb uns costos de manteniment tan baixos.

Partint de la base del nou Renault Clio RS 200 EDC, els canvis als que han hagut de fer front els enginyers no han estat pocs. Per començar, la carrosseria passa de tres a cinc portes, tot i que les portes posteriors estan perfectament integrades i quasi ni es veuen. No obstant, on més canvis hi ha és allà on no arriba la vista: el motor 2.0 16V de la generació anterior passa a convertir-se en un 1.6 turbo-alimentat molt més eficient, mentre que pel canvi s’ha optat per una caixa de doble embragatge i sis relacions, batejada com a EDC — Efficient Double Clutch.

El Renault Clio Cup 2013 de circuits hereda el mateix motor de la versió de carrer, tot i que la potència en aquest cas passa dels 200 CV als 220 CV (el par màxim va des 240 als 270 Nm) gràcies al treball realitzat per Oreca. Per tal de garantir la igualtat entre totes les unitats, cada motor s’entregarà precintat i testejat en un banc de potència.

Mentre que el propulsor és pràcticament de sèrie, el canvi no té res a veure amb el de la versió de carrer — tal i com també passava amb les dues generacions anteriors. En aquest sentit, els tècnics de Renault Sport han tornat a confiar en Sadev, oferint un canvi seqüencial de sis relacions amb accionament mecànic i diferencial autoblocant. L’embragatge ve signat per AP Racing. La novetat en aquesta versió és que a partir d’ara el comprador podrà optar per un sistema de paddle-shift situat darrera volant, opció disponible a un preu al voltant dels 4.000 euros.

Pel que fa a la electrònica, en aquesta versió la centraleta i el display corren a càrrec de Cosworth, en substitució dels dispositius Magneti Marelli que equipaven els models de la generació sortint. Això inclou una pantalla TFT d’alta definició on el pilot trobarà tota la informació necessària, un sistema d’adquisició de dades per poder estudiar la telemetria, i fins i tot un dispositiu GPS. En l’apartat dels frens, signats per l’especialista AP Racing, trobem pinces de quatre pistons amb discos ventilats de 320 mm al davant. Les llandes, de la marca Speedline, arriben en mida 17″, mentre que per la suspensió s’ha optat per uns amrtidors ajustables ZF-Sachs.

Altres elements a destacar en el nou Renault Clio Cup són les barres de seguretat, soldades a la carrosseria i amb un disseny molt més complex que el de la generació anterior. Sobra dir que, com a cotxe de curses que és, també compta amb arnessos de seguretat i extinció d’incendis. Un dels aspectes que més crida l’atenció en el nou model de Renault Sport és el vistós aleró posterior, capaç de generar fins a 40 kg de downforce a 200 km/h — sempre segons el fabricant. Esperem que sigui així, i és que en el cas de la generació anterior, l’aleró era purament estètic, arribant alguns equips a afirmar que sense ell es guanyava en velocitat punta.

Tot plegat es tradueix en un temps per volta un segon més ràpid respecte al model anterior. Això és com a mínim el que afirma el fabricant francés després d’haver fet més de 3.500 kilòmetres de proves des del passat mes d’agost en circuits com Pau-Arnos o Nogaro. Bona part de l’èxit en el rendiment del nou Clio Cup arriba gràcies a la bona feina feta pels enginyers de Renault Sport, després d’aconseguir una relació pes-potència de tan sols 4,8 kg/CV (en comparació, les dues generacions anteriors es quedaven en 5,1 kg/CV). El que resulta curiós, però, és que en tot el dossier no es menciona ni un sol cop el pes total del conjunt.

El preu total del nou Renault Clio Cup 2013 és de 39.900 euros (abans d’impostos) si optem per la versió del Europeu, mentre que si preferim la versió pensada pels campionats nacionals, la xifra baixa fins els 37.800 euros. La única diferència entre ambdues variants és que la primera inclou el sistema paddle-shift al volant, valorat per sí sol en 4.000 euros.

Les primeres unitats s’entregaran a partir del 15 de març de 2013, tot i que les reserves s’hauran de realitzar abans del 15 de novembre, previ pagament de la corresponent paga i senyal. D’entrada, durant el 2013 el nou model només competirà a la Renault Clio Eurocup, de manera que els diferents campionats nacionals mantindran el model actual una temporada més. De cara al 2014, el nou model s’extendrà als campionats nacionals de França, Espanya, Regne Unit, Itàlia, Bohèmia i Alemanya. La resta, a partir de 2015.

Moltes gràcies pel material, Roger!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: