El Porsche 991 Carrera S marca un 7:37.9 al Nürburgring

Sense un organisme que els reguli de forma oficial i objectiva, els temps de volta al Nürburgring són irrellevants. Marques que fan servir pneumàtics diferents als de sèrie, reglatges específics per extreure el màxim rendiment a una sola volta, condicions climàtiques canviants entre prova i prova. Però si fins i tot no està clar ni des d’on s’ha de cronometrar una volta! Tot i així, cada cop que un fabricant anuncia un temps “oficial” de volta — oficial pel fabricant, s’entén — tota la xarxa s’en fa ressó. La darrera marca en fer-ho ha estat Porsche. El model? El nou 991 Carrera S. El temps? 7:37.9.

La unitat en qüestió estava equipada amb el canvi PDK de doble embragatge. Segurament també comptava amb suspensió PASM i tots els elements disponibles que d’alguna manera o un altre afectin en el rendiment del 911. Clar que això és molt suposar. El fet es que, independentment del temps, la volta de Timo Kluck és sensacional es miri com es miri.

Si posem tot plegat una mica en perspectiva, el temps de 7:37.9 situa al Porsche 991 Carrera S per davant d’esportius amb molt més renom: Lexus LFA, Porsche 997 Turbo, Chevrolet Corvette ZR1, Nissan GT-R, Ferrari 458 Italia, etc. Tot ells — a excepció del Porsche — van ser intents duts a terme per la revista Sport Auto amb Horst von Saurma al volant, i tots ells van calcar el mateix temps: 7:38. Dic això perquè les proves de la revista Sport Auto són considerades per molts com la referència més objectiva a l’hora de comparar el rendiment de dos cotxes. Per contra, creure la paraula dels fabricants molts cops es converteix un acte de fe.

Sigui el que sigui, marcar un 7:37.9 amb un model relativament bàsic com és la versió Carrera és quelcom a tenir en compte. El propi Horst vopn Saurna es va quedar en un temps de 7:50 amb el 997 Carrera S de 2009. Serà curiós veure quin temps serà capaç de fer el nou Porsche 991 GT3. La meva aposta? 7:24.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: